Anan-7000 with Tetis v2.60 and FW v1.2 no TX?

Dc0zo
Posts: 3
Joined: Sun Dec 10, 2017 9:22 pm
Location: JN48IV, Pforzheim, Germany
Contact:

Anan-7000 with Tetis v2.60 and FW v1.2 no TX?

Postby Dc0zo » Sun Jul 29, 2018 11:46 am

Hello community,
after installing Thetis V 2.6.0 (beta) and FW v1.2 RX on the Anan7000 works fine but TX is not working. Panafal shows the TX Signal but Power out is 0. What is wrong? It seems to me that the Amp is not working or no RF is produced or going to the amp, The swr on the screen shows 1:1.0.
Any ideas / hints for me?
vy 73 Michael, DC0ZO
User avatar
w-u-2-o
Posts: 1290
Joined: Fri Mar 10, 2017 1:47 pm

Re: Anan-7000 with Tetis v2.60 and FW v1.2 no TX?

Postby w-u-2-o » Sun Jul 29, 2018 1:53 pm

The firmware is very, very alpha/beta and may not work on your radio.

You are probably doing everything correctly.
DL8LAQ
Posts: 31
Joined: Sun Apr 09, 2017 3:28 pm

Re: Anan-7000 with Tetis v2.60 and FW v1.2 no TX?

Postby DL8LAQ » Tue Jul 31, 2018 2:47 pm

Hi Michael,

no more ideas than Scott. But for me it's working nice on my 7000DLE.

73, Norbert
Guenter
Posts: 1
Joined: Sun Apr 16, 2017 6:57 am

Re: Anan-7000 with Tetis v2.60 and FW v1.2 no TX?

Postby Guenter » Sat Sep 15, 2018 11:32 am

Hello,
i have the selm Problems. No Power Output.
Here are Anan-7000, Tetis v2.60 and FW V1.2 protocol 2.
On the RX side…..Tetis is working fine.
best 73 de Guenter DK8DX
kd0ldl
Posts: 4
Joined: Sat Aug 18, 2018 10:14 pm

Re: Anan-7000 with Tetis v2.60 and FW v1.2 no TX?

Postby kd0ldl » Sat Sep 15, 2018 3:33 pm

same here hope a firmware update happens soon, so I can use it.
Helmut
Posts: 4
Joined: Sat Jul 15, 2017 3:08 pm

Re: Anan-7000 with Tetis v2.60 and FW v1.2 no TX?

Postby Helmut » Tue Dec 04, 2018 6:15 pm

Hello,
after I got my Anan 7000dle about 2 month ago I learned a lot and in the meantime OpenHPSDRmRX 3.4.9 with Protocol1 v2.3
is working well for me.

Today I was testing with Protocol2 v1.1 and v1.2 and SDR-Console 3.0.4 as member of the test-team, and Thetis v2.6.0 to verify problems.

The 7000dle with Thetis and SDR-Console does not have output, as some more users mentioned here. It produces the tune-audio in the
audio monitor and the 7000dle does switch to TX - but the drive from the ADC is to low to get output.

So I think after testing all variations of protocol2, that the ADC output is set for the 8000dle (only a guess) ??

If I set gain to 38,8 in the PA-settings and use 100% drive power to Tune, there is abt 0.1W shown in Thetis PA-settings-wattmeter and so
my guess is, that the ADC-Level is to low for the 7000dle to get more output. The needle of my old analog Autec WM-1is slightly moving up
to show that there is some little RF on the way.

So is there hope that we get an update for Protocol2 with levels for the Anan 7000dle ?

73, Helmut
Last edited by Helmut on Sun Dec 09, 2018 2:15 am, edited 1 time in total.
User avatar
w-u-2-o
Posts: 1290
Joined: Fri Mar 10, 2017 1:47 pm

Re: Anan-7000 with Tetis v2.60 and FW v1.2 no TX?

Postby w-u-2-o » Tue Dec 04, 2018 10:46 pm

Helmut,

There is firmware that works. It is not publicly posted to the TAPR Github repository. When that will happen is anyone's guess. I can't get an answer out of anyone about this, either.

73,

Scott

Return to “Thetis”