Protocol 2,v1.9,Anan 8000 no connection?

Forum rules
Until such time as the New Protocol firmware goes into general release, all discussion will be concentrated here.
46flatlander
Posts: 10
Joined: Sun Feb 10, 2019 1:28 pm

Protocol 2,v1.9,Anan 8000 no connection?

Postby 46flatlander » Fri Apr 19, 2019 11:09 pm

Anam 8000 running factory Protocol 1 just the way it was shipped, flashed with HPSDR bootloader 2.0.4.4 .Everything seemed to go
smoothly until I tried connecting to my computer ...no joy! Tried static IP, followed W1AEX walk through no luck,spent several
frustrating hours,finally loaded Protocol 1 back on machine all and is normal! I suppose I will wait for next release to flash again.

Any thoughts ? WiJAC
User avatar
w-u-2-o
Posts: 1662
Joined: Fri Mar 10, 2017 1:47 pm

Re: Protocol 2,v1.9,Anan 8000 no connection?

Postby w-u-2-o » Sat Apr 20, 2019 12:38 am

Is the 8000 provided a Gigabit Ethernet connection? If not then it won't work. P2 firmware runs ONLY at GigE speed, it will not connect at 100BASE-T speed.

If your PC doesn't have a GigE NIC, you can add one for $15 or $20 (PCIE card or USB dongle). Or you can put a GigE switch between the PC and radio, also for about $20.
46flatlander
Posts: 10
Joined: Sun Feb 10, 2019 1:28 pm

Re: Protocol 2,v1.9,Anan 8000 no connection?

Postby 46flatlander » Sat Apr 20, 2019 12:05 pm

My Anan is direct connected to Computer and NIC is identified as Intel Gigabit by device manager,Thanks
46flatlander
Posts: 10
Joined: Sun Feb 10, 2019 1:28 pm

Re: Protocol 2,v1.9,Anan 8000 no connection?

Postby 46flatlander » Sat Apr 20, 2019 1:19 pm

Dear Scott, Here's some more info.The radio connected with ho problem to my Linux box running linHPSDR, but
as you know the software isn't ready for prime time. I found another NIC which I will install in the Win 10 machine after
I return from dump. Thanks W1JAC
46flatlander
Posts: 10
Joined: Sun Feb 10, 2019 1:28 pm

Re: Protocol 2,v1.9,Anan 8000 no connection?

Postby 46flatlander » Mon Apr 22, 2019 1:42 pm

Dear Scott, Stepped away from my "connectivity" problem for several days and thought about it. Protocol 2 worked good on linhpsdr
but no goon Win 10 machine, re read Protocol 2 instructions and realized PowerSDR wasn't listed,loaded both SDRConsole and Thetis on
Win 10 machine and all is good! Thought I would post so someone else would not be as stupid as me! Thanks

Return to “Protocol 2 (all radios)”