DX / SWL Spotter remove map grid?

User avatar
DH1KLM
Posts: 45
Joined: Fri Dec 29, 2017 10:36 pm
Location: Germany

DX / SWL Spotter remove map grid?

Postby DH1KLM » Sun Feb 02, 2020 7:19 am

Hi,
is there a way to remove the grid in the worldmap pic which is shown if "Track" is active in DX / SWL Spotter?
I always see both grids, the one from Thetis and the other one from DX/SWL Spotter.
I assume the shown grid is part of the pic itself and can not be removed.
Maybe it is possible in a newer version from KE9NS.

grid.PNG
grid.PNG (146.9 KiB) Viewed 2490 times


Of course it is also possible to deactivate the grid in Thetis, but I don't like that.

I also noticed that "Time Sync" is not working.
Obviously NIST Time Server cannot be reached.
But it doesn't bother me, since the time is synchronized via Windows anyway.

error.PNG
error.PNG (12.22 KiB) Viewed 2490 times
73 de Sigi / DH1KLM
NC3Z
Posts: 248
Joined: Sun Oct 29, 2017 8:57 pm
Location: Merritt, NC

Re: DX / SWL Spotter remove map grid?

Postby NC3Z » Sun Feb 02, 2020 12:35 pm

Have you tried selecting Disable picDisplay under Appearance > General or alternately adjusting the Alpha of Appearance > Grid > Background
Gary NC3Z
User avatar
DH1KLM
Posts: 45
Joined: Fri Dec 29, 2017 10:36 pm
Location: Germany

Re: DX / SWL Spotter remove map grid?

Postby DH1KLM » Sun Feb 02, 2020 1:49 pm

I assume you misunderstood something.
Deactivating picDisplay does not hide the grid on the DX/SWL Spotter worldmap, the worldmap pic completely disappears. Also adjusting the Alpha of Appearance> Grid> Background is not useful because it only changes the grid in the RX display and not that of the worldmap.

It's just a purely cosmetic thing, I just don't like the fact that the worldmap pic has its own grid, which also has no real benefit.
I think the worldmap pic could be replaced, but apparently it is embedded directly in Thetis.
At least I couldn't find it in the skin directory or anywhere else.
73 de Sigi / DH1KLM
NC3Z
Posts: 248
Joined: Sun Oct 29, 2017 8:57 pm
Location: Merritt, NC

Re: DX / SWL Spotter remove map grid?

Postby NC3Z » Sun Feb 02, 2020 3:04 pm

DH1KLM wrote:I assume you misunderstood something.


Probably my first suggestion was, but that is why I suggested maybe the Alpha slider may do something you wanted. But without seeing what you were expecting it was just suggestions, other than that I am not sure there is a user solution.
Gary NC3Z
User avatar
W3MMR
Posts: 81
Joined: Thu Jul 11, 2019 8:36 am
Location: Chester, PA
Contact:

Re: DX / SWL Spotter remove map grid?

Postby W3MMR » Sat Feb 08, 2020 5:02 pm

The grid is part of the actual photo used for the map

Perry
Studio "A" - Anan 200D, P2 1.9, Thetis 2.6.9c3, Dell XPS 8700 i7-4770k, Samsung EVO 860 SSD, Nvidia GeForce GTX1050ti, 16GB RAM, Shure SM7B, AL80BX
Studio "B" - Heath-Kit DX100, D-104, National NC-303, Hammarlund HQ-140-X
User avatar
DH1KLM
Posts: 45
Joined: Fri Dec 29, 2017 10:36 pm
Location: Germany

Re: DX / SWL Spotter remove map grid?

Postby DH1KLM » Sat Feb 08, 2020 6:31 pm

Already replaced it with another one. I have to test a few others as well.
I also changed the non working timeservers in DX/SWL Spotter.
It's not really important, but it annoyed me that the function didn't work.

new1.png
new1.png (973.85 KiB) Viewed 2334 times

spot.PNG
spot.PNG (36.34 KiB) Viewed 2334 times
73 de Sigi / DH1KLM

Return to “Thetis”