Thetis Not Saving Settings

User avatar
W3MMR
Posts: 12
Joined: Thu Jul 11, 2019 8:36 am
Location: Chester, PA
Contact:

Thetis Not Saving Settings

Postby W3MMR » Thu Jul 18, 2019 10:55 am

Radio- 200D
Software- Thetis 2.6.7
Firmware- Protocol 2 Orion_NP_v1.8.rbf

So, the issue I'm having is that when I shut the program down, the next time I open it, things aren't the way they were when I shut things down last time. For instance, It's not on the same frequency, if I change the skin, it goes back to the prior skin, If I make any other changes, they go back to the way things were when I shut the program down the time before. I was having the same issue with 3.4.9, and I turned "Sleep" off on my PC, and it seemed to stop doing it. Weather it was coincidence or not, I'm not sure. I always make sure to wait at least 30 seconds after powering down the software before I close Thetis. I also wait 5 minutes or so to shut the PC down. Even though task manager will say that Thetis stops running about 5 seconds after closing. Anyone else experiencing this?

Also, when installing Thetis, or any version of PowerSDR, do you choose "Typical", "Custom", or "Complete"? I've always done "Typical", but I wonder what, if any, differences there are between "Typical" and "Complete".

Thanks,
Perry
W3MMR
Perry
W3MMR
** Studio "A" - Anan 200D, Dell XPS 8700 i7 16GB RAM 1TB HDD, Shure SM7B, AL80BX, Internal & External Processing **
** Studio "B" - Heath-Kit DX100, D-104, National NC-303 **
User avatar
w-u-2-o
Posts: 1729
Joined: Fri Mar 10, 2017 1:47 pm

Re: Thetis Not Saving Settings

Postby w-u-2-o » Thu Jul 18, 2019 12:57 pm

Perry,

I have always used "typical". I have never experimented with the other installer settings.

The fact that you have a history of this problem with PowerSDR implies that it may have something to do with permissions on your PC because, while not perfect, saving the state of the software on exit does work in Thetis.

It does not work perfectly of course. For instance I do see problems coming back to the same frequency, and with TX meter saved states, but it mostly works.

73,

Scott
User avatar
W3MMR
Posts: 12
Joined: Thu Jul 11, 2019 8:36 am
Location: Chester, PA
Contact:

Re: Thetis Not Saving Settings

Postby W3MMR » Fri Jul 19, 2019 10:36 am

w-u-2-o wrote:Perry,

I have always used "typical". I have never experimented with the other installer settings.

The fact that you have a history of this problem with PowerSDR implies that it may have something to do with permissions on your PC because, while not perfect, saving the state of the software on exit does work in Thetis.

It does not work perfectly of course. For instance I do see problems coming back to the same frequency, and with TX meter saved states, but it mostly works.

73,

Scott


Scott,
Thanks for the reply. Well, after some experimenting, the issue has seemed to go away. I tried going back to an old database, I tried resetting the database, and I tried completely removing Thetis and reinstalling "typical". Still did it. So, I removed Thetis again, and installed "Complete". It doesn't do it now, and hasn't done it in 10 or so open's and closes. Now, one thing that stands out to me Scott is this, and I noticed this with 3.4.9, after installing and going through the wisdom window, up until this last "complete" install, PowerSDR didn't launch after it was finished. This last time, when the wisdom window was finished, it launched, and now it doesn't have an issue. And If I remember correctly, it was having the same issue with 3.4.9, and after an install and the software launching, I didn't have any issues. I'm guessing that it's supposed to launch every time? And that maybe the two have something to do with each other. Just a note.

Thanks again Scott.

Perry
W3MMR
Perry
W3MMR
** Studio "A" - Anan 200D, Dell XPS 8700 i7 16GB RAM 1TB HDD, Shure SM7B, AL80BX, Internal & External Processing **
** Studio "B" - Heath-Kit DX100, D-104, National NC-303 **

Return to “Thetis”