Page 1 of 1

Anan-7000 with Tetis v2.60 and FW v1.2 no TX?

Posted: Sun Jul 29, 2018 11:46 am
by Dc0zo
Hello community,
after installing Thetis V 2.6.0 (beta) and FW v1.2 RX on the Anan7000 works fine but TX is not working. Panafal shows the TX Signal but Power out is 0. What is wrong? It seems to me that the Amp is not working or no RF is produced or going to the amp, The swr on the screen shows 1:1.0.
Any ideas / hints for me?
vy 73 Michael, DC0ZO

Re: Anan-7000 with Tetis v2.60 and FW v1.2 no TX?

Posted: Sun Jul 29, 2018 1:53 pm
by w-u-2-o
The firmware is very, very alpha/beta and may not work on your radio.

You are probably doing everything correctly.

Re: Anan-7000 with Tetis v2.60 and FW v1.2 no TX?

Posted: Tue Jul 31, 2018 2:47 pm
by DL8LAQ
Hi Michael,

no more ideas than Scott. But for me it's working nice on my 7000DLE.

73, Norbert

Re: Anan-7000 with Tetis v2.60 and FW v1.2 no TX?

Posted: Sat Sep 15, 2018 11:32 am
by Guenter
Hello,
i have the selm Problems. No Power Output.
Here are Anan-7000, Tetis v2.60 and FW V1.2 protocol 2.
On the RX sideā€¦..Tetis is working fine.
best 73 de Guenter DK8DX

Re: Anan-7000 with Tetis v2.60 and FW v1.2 no TX?

Posted: Sat Sep 15, 2018 3:33 pm
by kd0ldl
same here hope a firmware update happens soon, so I can use it.

Re: Anan-7000 with Tetis v2.60 and FW v1.2 no TX?

Posted: Tue Dec 04, 2018 6:15 pm
by Helmut
Hello,
after I got my Anan 7000dle about 2 month ago I learned a lot and in the meantime OpenHPSDRmRX 3.4.9 with Protocol1 v2.3
is working well for me.

Today I was testing with Protocol2 v1.1 and v1.2 and SDR-Console 3.0.4 as member of the test-team, and Thetis v2.6.0 to verify problems.

The 7000dle with Thetis and SDR-Console does not have output, as some more users mentioned here. It produces the tune-audio in the
audio monitor and the 7000dle does switch to TX - but the drive from the ADC is to low to get output.

So I think after testing all variations of protocol2, that the ADC output is set for the 8000dle (only a guess) ??

If I set gain to 38,8 in the PA-settings and use 100% drive power to Tune, there is abt 0.1W shown in Thetis PA-settings-wattmeter and so
my guess is, that the ADC-Level is to low for the 7000dle to get more output. The needle of my old analog Autec WM-1is slightly moving up
to show that there is some little RF on the way.

So is there hope that we get an update for Protocol2 with levels for the Anan 7000dle ?

73, Helmut

Re: Anan-7000 with Tetis v2.60 and FW v1.2 no TX?

Posted: Tue Dec 04, 2018 10:46 pm
by w-u-2-o
Helmut,

There is firmware that works. It is not publicly posted to the TAPR Github repository. When that will happen is anyone's guess. I can't get an answer out of anyone about this, either.

73,

Scott

Re: Anan-7000 with Tetis v2.60 and FW v1.2 no TX?

Posted: Wed Jan 09, 2019 9:31 pm
by kd0ldl
it works on the 7000 now :D