Band buttons dissappear and appear again

DL8LAQ
Posts: 56
Joined: Sun Apr 09, 2017 3:28 pm

Band buttons dissappear and appear again

Postby DL8LAQ » Sun Jul 09, 2017 2:41 pm

Hi Doug and the group,

thanks for the new version 2.5.2 (7/8/17).

Is there any one who can confirm this behaviour?

Watch this video!

https://www.dropbox.com/s/7o7vpaazxd8en2a/2017-07-09_16-16-30.mp4?dl=0

73, Norbert
73, Norbert - DL8LAQ - ANAN-7000DLE
User avatar
w-u-2-o
Posts: 1729
Joined: Fri Mar 10, 2017 1:47 pm

Re: Band buttons dissappear and appear again

Postby w-u-2-o » Sun Jul 09, 2017 7:45 pm

I can duplicate this. It seems anywhere one is in a band segment labeled "Out of Band" or "Shortwave" the band buttons are gone from the display.

73,

Scott
User avatar
W1AEX
Posts: 218
Joined: Sun Apr 09, 2017 6:17 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: Band buttons dissappear and appear again

Postby W1AEX » Sun Jul 09, 2017 8:38 pm

I can confirm that I saw this behavior in the 2.4.3 beta as well. I have not looked at 2.5.2 yet.

73,

Rob W1AEX
Last edited by W1AEX on Mon Jul 10, 2017 5:48 pm, edited 2 times in total.
"One thing I am certain of is that there is too much certainty in the world."
w5wc
Posts: 13
Joined: Wed Apr 05, 2017 3:29 am

Re: Band buttons dissappear and appear again

Postby w5wc » Mon Jul 10, 2017 2:16 am

The problem is most likely due to the particular skin that you are using. It may not have all of the necessary graphics. Try it with one of the skins that comes with Thetis or PowerSDR.

73,
Doug W5WC
User avatar
W1AEX
Posts: 218
Joined: Sun Apr 09, 2017 6:17 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: Band buttons dissappear and appear again

Postby W1AEX » Mon Jul 10, 2017 2:36 am

Hi Doug,

I went through all of them and the issue showed up with each skin in both 2.4.3 and 2.5.2. In the cases shown in the screenshots below I clicked on the "SWL" button and that made the band buttons disappear. If I cycled down to 1885 or any other frequency within a ham band the band buttons reappeared. It's an odd one!

73,

Rob W1AEX

Image

Image
"One thing I am certain of is that there is too much certainty in the world."
w5wc
Posts: 13
Joined: Wed Apr 05, 2017 3:29 am

Re: Band buttons dissappear and appear again

Postby w5wc » Mon Jul 10, 2017 8:50 pm

Hi Rob,

The installer may not be adding all of the files. Please check to see if the following are included in your skins folder:

skins.JPG
skins.JPG (46.31 KiB) Viewed 5131 times


73, Doug W5WC
User avatar
w-u-2-o
Posts: 1729
Joined: Fri Mar 10, 2017 1:47 pm

Re: Band buttons dissappear and appear again

Postby w-u-2-o » Mon Jul 10, 2017 9:55 pm

Can't speak for Rob, but I don't have those buttons in any of my skins, and I don't have any skins that show a July date that would be associated with a recent install of Thetis.

Thanks,

Scott
User avatar
W1AEX
Posts: 218
Joined: Sun Apr 09, 2017 6:17 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: Band buttons dissappear and appear again

Postby W1AEX » Tue Jul 11, 2017 2:42 am

Hi Doug,

The radbandGEN series of buttons are present in the "OpenHPSDR-Gray", "IK3VIG Special", "Dark Metal", and the "High Visual" skins that are loaded by the installer so it looks like the installer is fine. However, they were not present in the ANAN skin that I made myself and copied over from my OpenHPSDR skins folder so I'll complete that set tomorrow.

I removed my incomplete ANAN skin from the THETIS Skins folder and then started up THETIS again but the issue still is present with the skins from the installer as can be seen in the little video. Not sure why that is happening.

73,

Rob W1AEX



Image
"One thing I am certain of is that there is too much certainty in the world."
w5wc
Posts: 13
Joined: Wed Apr 05, 2017 3:29 am

Re: Band buttons dissappear and appear again

Postby w5wc » Tue Jul 11, 2017 1:15 pm

The problem in Thetis is not the missing graphics. The SWL panel does not have a XY delta to keep it correctly placed on the console. If you resize the console to its minimal size you should see the SWL panel again. I will get this problem corrected soon.

73, Doug W5WC
w5wc
Posts: 13
Joined: Wed Apr 05, 2017 3:29 am

Re: Band buttons dissappear and appear again

Postby w5wc » Tue Jul 11, 2017 4:57 pm

I corrected the problem with the disappearing SWL panel and the problems with the CFC Tools.
Released as 2.5.3
https://github.com/TAPR/OpenHPSDR-Thetis/releases

73, Doug W5WC
User avatar
w-u-2-o
Posts: 1729
Joined: Fri Mar 10, 2017 1:47 pm

Re: Band buttons dissappear and appear again

Postby w-u-2-o » Tue Jul 11, 2017 5:39 pm

Thanks, Doug! Does this also have the audio fixes we've identified so far?

73!

Scott
w5wc
Posts: 13
Joined: Wed Apr 05, 2017 3:29 am

Re: Band buttons dissappear and appear again

Postby w5wc » Tue Jul 11, 2017 6:58 pm

It has the ones that you mentioned over the last couple of days where Warren and I have made the corrections. I was not able to duplicate your problems with the display freezing or the error from clicking on the band buttons.

73, Doug W5WC
DL8LAQ
Posts: 56
Joined: Sun Apr 09, 2017 3:28 pm

Re: Band buttons dissappear and appear again

Postby DL8LAQ » Tue Jul 11, 2017 7:00 pm

Thank you, Doug! :-)

73, Norbert
73, Norbert - DL8LAQ - ANAN-7000DLE
User avatar
W1AEX
Posts: 218
Joined: Sun Apr 09, 2017 6:17 pm
Location: Connecticut, USA
Contact:

Re: Band buttons dissappear and appear again

Postby W1AEX » Tue Jul 11, 2017 9:16 pm

Thanks for tracking down the band button issue Doug. Works great now!

73,

Rob W1AEX

Image
"One thing I am certain of is that there is too much certainty in the world."

Return to “Thetis”