Spotter not working

DG9FDA
Posts: 11
Joined: Mon Apr 10, 2017 7:58 am
Location: JO40HK

Spotter not working

Postby DG9FDA » Sun Nov 14, 2021 4:30 pm

Since a few days the spotter stopped working. I deleted the database with no joy. I installed Thetis from scratch with no joy. I installed Thetis on second computer with no joy. I dried to connect via an mobile hot spot instead of may FritzBox7490 via fiber with no joy.

Please help with some hints where to look at. Thanks.
73 de Georg, DG9FDA
Anan 100D, Thetis v2.8.11 x64 21k7, Protocol_2_v12.1_pre4
NC3Z
Posts: 343
Joined: Sun Oct 29, 2017 8:57 pm
Location: Merritt, NC

Re: Spotter not working

Postby NC3Z » Sun Nov 14, 2021 4:50 pm

You left a lot of info out. What exactly is not working, the Spotter window, is it not connecting, not seeing spots?
Or is it not displaying on the spectrum?

Does it show connecting:
Screenshot 2021-11-14 114751.jpg
Screenshot 2021-11-14 114751.jpg (146.23 KiB) Viewed 368 times


Will it show spots after a bit:
Screenshot 2021-11-14 114817.jpg
Screenshot 2021-11-14 114817.jpg (164.18 KiB) Viewed 368 times
Gary NC3Z
DG9FDA
Posts: 11
Joined: Mon Apr 10, 2017 7:58 am
Location: JO40HK

Re: Spotter not working

Postby DG9FDA » Thu Nov 25, 2021 4:17 pm

Dear Gary, thank you very much for your reply. I am very sorry but I could not find the way to include pictures. And excuse me for my late respond. I was on a business trip and after that I was a little bit "down".

What I can see is exactly the first picture you posted.

Spotter.JPG
Spotter.JPG (112.94 KiB) Viewed 245 times


I see no spots and there are no spots in the spectrum.

I would be very glad if someone can point me to the solution.

73 de Georg, DG9FDA.
Anan 100D, Thetis v2.8.11 x64 21k7, Protocol_2_v12.1_pre4
User avatar
oe3ide
Posts: 191
Joined: Tue May 05, 2020 8:36 am
Location: JN78XK
Contact:

Re: Spotter not working

Postby oe3ide » Thu Nov 25, 2021 4:48 pm

Are you sure port 7000 is correct?
I tried telnet.reversebeacon.net via telnet, and it connects perfect with the telnet-default-port 23.

73 Ernst
DG9FDA
Posts: 11
Joined: Mon Apr 10, 2017 7:58 am
Location: JO40HK

Re: Spotter not working

Postby DG9FDA » Fri Nov 26, 2021 11:52 am

Ernst,

thank you for your reply. I changed the port to 23 with no joy. I changed it back to 7000 and after clicking "connect" the spots are there. Funny!
Do you have a nice DX Cluster for phone spots for me?

73 de Georg, DG9FDA
Anan 100D, Thetis v2.8.11 x64 21k7, Protocol_2_v12.1_pre4
User avatar
oe3ide
Posts: 191
Joined: Tue May 05, 2020 8:36 am
Location: JN78XK
Contact:

Re: Spotter not working

Postby oe3ide » Sat Nov 27, 2021 4:56 pm

Thats strange ;-)

I use this one in my logger (LogHX3): dxc.ve7cc.net:23
And this one in Thetis: k1eu.dynip.com:23

73 Ernst

Return to “Thetis”