Audio Playback Issue

Posts: 32
Joined: Fri Oct 20, 2017 5:44 pm

Audio Playback Issue

Postby spinomaly » Sun Dec 10, 2017 5:22 am

Running PSDR 3.4.5 and 7000. If I try to play back a recording using the built-in player it plays back badly. If I play the .wav file using another player in Windows it plays back fine. Anyone else having this issue?
Dr. Loren Betts
User avatar
Posts: 903
Joined: Fri Mar 10, 2017 1:47 pm

Re: Audio Playback Issue

Postby w-u-2-o » Sun Dec 10, 2017 12:50 pm


This is a PSDR (and possibly Windows) issue, not a hardware issue, so the thread is going back to the PowerSDR sub-forum. Also asked and not answered, I'm afraid, in your other, duplicate, thread here..

I suspect this is a feature not much in use by anyone, otherwise you'd be getting a lot of answers.

Did you try playback with PureSignal disabled (PS-A OFF)?

i'm grasping at straws here myself. I never use quick record/playback. I do all of my recording and playback outside of PowerSDR. If I get a chance I'll look at this later this evening. Must go move some snow now ;)


Posts: 5
Joined: Mon Nov 13, 2017 2:56 pm

Re: Audio Playback Issue

Postby w4kcn » Sun Dec 10, 2017 2:56 pm


You may want to play with the "Wave Record Options" for your setup. I run VAC for RX and TX so it may not work for you.

"When Receiving Record..." --> Receiver Input I/Q
"When Transmitting Record..." --> Transmitter Output I/Q

192k sample rate
32-Bit Signed PCM

They may not be right, but works for my station.

Return to “PowerSDR mRX”