Page 1 of 1

Microwave transverter issue

Posted: Thu Jun 07, 2018 11:42 pm
by FM5GB
Hi all !

I am trying to complete a 10 GHz (3 cm) transverter (in fact it is a tranverter chain : 10 GHz-144 MHz-28 MHz).
Unfortunately I am unable to set up tranverters with a higher LO than a little over 2000 MHz in PSDR.
If I attemp to do so PSDR stops working and the main window gets empty (no more panadapter nor waterfall)

Is there a way to solve this issue ? (PSDR v3.4.9. Orion 5.0)

Best 73s Phil FM5GB

Re: Microwave transverter issue

Posted: Tue Jun 19, 2018 4:01 pm
by DL8LAQ
Hi Phil,

this "bug" must be addressed to Doug, W5WC, but maybe he has already seen your message.

73, Norbert - holidays in JM57NH - CT7/DL8LAQ

Re: Microwave transverter issue

Posted: Sat Aug 11, 2018 7:05 pm
by FM5GB
Hi all !

I eventually made it work by downgrading to HPSDRmRx3.4.2. Any try to install a newer version would
lead to the same bug : any transverter receiving frequencie above about 2000 MHz makes the panadapter-waterfall
window erase any info & show only the back ground, so no tuning is possible.

I tried several Orion (200D) firmware from 4.8 up to 5.2 with no luck as long as HPSDRmRx is above 3.4.2. By the way
I must not use a firmware higher than 4.9 in order to use Pure Signal.

I stopped my protocol2 /thetis tests as my 200D gets too unstable under this setup. So I don't know if there is an
issue like this with thetis.

73s Phil FM5GB.

Re: Microwave transverter issue

Posted: Tue Mar 12, 2019 10:29 pm
by Mike_N1JEZ
Has there been any news on this issue? Trying to set up transverters with an offset greater than 2000 is a problem.

Tnx,
Mike

Re: Microwave transverter issue

Posted: Fri May 10, 2019 10:32 pm
by FM5GB
Hi,
I am now using Thetis 2.6.7, and protocol 2 FW 1.9. (Orion 200D)
An there is no more issue with the transverter settings.

THe only problem is when importing a saved database the transverter table is lost.

73s. Phil