First Attempt with AMP Running

User avatar
LarryW
Posts: 44
Joined: Thu Apr 09, 2020 11:19 pm
Location: Garden Valley Idaho

First Attempt with AMP Running

Postby LarryW » Wed May 20, 2020 3:57 pm

I just got the new coupler from WaveNode Inc. This is the first try with PS running the amp.
Amp is a Acom 1500 running 500 watts output. Looking at the AmpView window, it appears we are ready to roll.

Any comments good or bad?
Thanks
Larry

unnamed.png
unnamed.png (51.57 KiB) Viewed 1432 times
7000 mkll Thetis v2.7.0 (3/1/20)
Firmware 2_v2.0b
Dell XPS 8930 i5-9400/Behringer 202HD/Audio-Technica BPHS2 headset, USB PTT
User avatar
w-u-2-o
Posts: 2528
Joined: Fri Mar 10, 2017 1:47 pm

Re: First Attempt with AMP Running

Postby w-u-2-o » Wed May 20, 2020 4:06 pm

It looks fine. What step attenuator value are you getting during transmit at 500W?
User avatar
LarryW
Posts: 44
Joined: Thu Apr 09, 2020 11:19 pm
Location: Garden Valley Idaho

Re: First Attempt with AMP Running

Postby LarryW » Wed May 20, 2020 5:00 pm

w-u-2-o wrote:It looks fine. What step attenuator value are you getting during transmit at 500W?


14-15db
7000 mkll Thetis v2.7.0 (3/1/20)
Firmware 2_v2.0b
Dell XPS 8930 i5-9400/Behringer 202HD/Audio-Technica BPHS2 headset, USB PTT
User avatar
w-u-2-o
Posts: 2528
Joined: Fri Mar 10, 2017 1:47 pm

Re: First Attempt with AMP Running

Postby w-u-2-o » Wed May 20, 2020 5:02 pm

That's fine. It looks like you are in business.
SA3ATF
Posts: 78
Joined: Mon Apr 10, 2017 9:42 pm
Location: Solleftea Sweden JP83PE
Contact:

Re: First Attempt with AMP Running

Postby SA3ATF » Wed May 20, 2020 5:15 pm

Funny Larry to see you have the same setup as I have. Has a 200D with an Acom 1500 also with WaveNode equipment for the whole shack.
It works well for me too.
I don’t suffer from insanity, I enjoy every second of it!
User avatar
LarryW
Posts: 44
Joined: Thu Apr 09, 2020 11:19 pm
Location: Garden Valley Idaho

Re: First Attempt with AMP Running

Postby LarryW » Wed May 20, 2020 5:20 pm

Awesome---- Thank You for the help!
7000 mkll Thetis v2.7.0 (3/1/20)
Firmware 2_v2.0b
Dell XPS 8930 i5-9400/Behringer 202HD/Audio-Technica BPHS2 headset, USB PTT
N4XD
Posts: 11
Joined: Tue Sep 29, 2020 11:59 pm

Re: First Attempt with AMP Running

Postby N4XD » Thu Oct 01, 2020 12:36 pm

I too am just starting with Pure Signal. Using Thetis with a 7000dle.

Where do you read the step attenuator with Pure Signal?

Thanks
Ron
N4XD
User avatar
w-u-2-o
Posts: 2528
Joined: Fri Mar 10, 2017 1:47 pm

Re: First Attempt with AMP Running

Postby w-u-2-o » Thu Oct 01, 2020 1:33 pm

When you are transmitting the ATT (or S-ATT if you've switched it to that mode) indicator at the lower left part of the main console will show the step attenuator value being used.
N4XD
Posts: 11
Joined: Tue Sep 29, 2020 11:59 pm

Re: First Attempt with AMP Running

Postby N4XD » Thu Oct 01, 2020 2:09 pm

Thank you sir. i thought that might be the case but wanted to verify.

Ron

Return to “PureSignal Operations (PowerSDR & Thetis)”