Strange sound

SA3ATF
Posts: 59
Joined: Mon Apr 10, 2017 9:42 pm
Location: Solleftea Sweden JP83PE
Contact:

Strange sound

Postby SA3ATF » Sat Mar 10, 2018 12:41 am

I have a most likely different foundation in time (as usual in my case; :lol: )
I think I hear a faint "metallic" sound just when I'm modulating, and have tested everything possible, but this fact is still true.
I thought that it came with me when I used the noisegate in PowerSDR, so I did
picked up my micpreamp from the time I ran the rack stuff, and connected this to a noisegate to the sound card, and I heard a certain difference.
Took the horn at the horns and ordered a new micpreamp with built-in gate, but unfortunately left the same fact.
Therefore, I wonder if someone else has experienced this phenomenon?
I'm running a 200D Rev 24.
Therefore I ask for sound cards elsewhere in this forum.

I've got to try to feed the PR40 directly in the radio without sound cards before I do anything else.
However, did not have this phenomenon on my previous Flex 3000/5000 with the same sound card.

Thank you for the input of this more strange question!

73
Tommy, sa3atf
I don’t suffer from insanity, I enjoy every second of it!
https://www.qrz.com/lookup
SA3ATF
Posts: 59
Joined: Mon Apr 10, 2017 9:42 pm
Location: Solleftea Sweden JP83PE
Contact:

Re: Strange sound

Postby SA3ATF » Sat Mar 10, 2018 12:45 am

Perhaps I should tell you that I have a Heil PR40 microphone that goes into my audio card that is an M-Audio M2X2M and from there with a USB C cable to the computer.
I don’t suffer from insanity, I enjoy every second of it!
https://www.qrz.com/lookup

Return to “Microphones, Speakers & Audio Hardware”