Search found 267 matches

by K9RX
Wed Feb 14, 2018 7:03 pm
Forum: PowerSDR mRX
Topic: Transmit signal levels on panadapter
Replies: 20
Views: 3073

Re: Panadapter & waterfall settings

Well I composed a reply earlier today - THOUGHT I saved it as a draft but now its not there ... so here goes again: The power is as measured on an LP100 (factory calibrated about 18 months ago). Xtronics XDC-4SO with 44 db atten (no added amount) This is what I'm finding: 15 Meters 40W (46dbm) -16 r...
by K9RX
Wed Feb 14, 2018 6:55 pm
Forum: PowerSDR mRX
Topic: Transmit signal levels on panadapter
Replies: 20
Views: 3073

Re: Panadapter & waterfall settings

K9RX wrote: Thanks Scott.... so I learned one thing - it is not as I had hoped or suspected a relative display - rather you are saying its absolute. I'd lobby for it to be made relative as the "tool" as I had envisioned it is to "see" the TX waveform - not know its amplitude (I ...
by K9RX
Wed Feb 14, 2018 4:32 pm
Forum: PowerSDR mRX
Topic: Transmit signal levels on panadapter
Replies: 20
Views: 3073

Re: Panadapter & waterfall settings

Thanks Scott.... so I learned one thing - it is not as I had hoped or suspected a relative display - rather you are saying its absolute. I'd lobby for it to be made relative as the "tool" as I had envisioned it is to "see" the TX waveform - not know its amplitude (I have that in ...
by K9RX
Tue Feb 13, 2018 9:29 pm
Forum: PureSignal Operations
Topic: Panadapter "view" in TX with DUP on - using PS
Replies: 7
Views: 2103

Re: Panadapter "view" in TX with DUP on - using PS

Stu, Ok .... indeed there has been a reported issue with the connections on the back being reversed - but is it even possible that it would work at all? It DOES appear to be working at least re what I'm seeing displayed. AND when I include the amplifier you can clearly see that the SATT value change...
by K9RX
Tue Feb 13, 2018 5:08 pm
Forum: PowerSDR mRX
Topic: Transmit signal levels on panadapter
Replies: 20
Views: 3073

Transmit signal levels on panadapter

re: TX PANADAPTER This is a slight divergence from the previous thread but it is germane to this topic title: On TX ... why is it that the displayed TX signal is all over the place relative to the vertical magnitude scale? I have TX PAN set at 0 and -70 .... and a good bit of the time when I TX the ...
by K9RX
Tue Feb 13, 2018 4:43 pm
Forum: PureSignal Operations
Topic: Panadapter "view" in TX with DUP on - using PS
Replies: 7
Views: 2103

Re: Panadapter "view" in TX with DUP on - using PS

Walter, Sorry - left that detail out - indeed I'm using the Expert 2K with a Xtronics XDC-4SO coupler on its output. I'm seeing what is a clean signal on the panadapter while using DUP ... which I understood was essentially an actual "received" signal display so highly accurate ... and it ...
by K9RX
Tue Feb 13, 2018 2:00 pm
Forum: PureSignal Operations
Topic: Panadapter "view" in TX with DUP on - using PS
Replies: 7
Views: 2103

Panadapter "view" in TX with DUP on - using PS

I've been using Puresignal for months now ... I've had people stop in and say how narrow the TX'd waveform was ... except on 75 meters. Twice now over the last couple of weeks I've had two different stations break in and say I was spattering - bad. They said i was not TOO strong ... last night the g...
by K9RX
Fri Jan 26, 2018 8:37 pm
Forum: PowerSDR mRX
Topic: 7000DLE and RX2
Replies: 2
Views: 753

Re: 7000DLE and RX2

double click on the "ATT" word and it will change to the SATT.

g.
by K9RX
Fri Jan 26, 2018 8:36 pm
Forum: Digital ("Virtual") Audio
Topic: Apparent glitches using VAC1 xmit audio
Replies: 19
Views: 4514

Re: Apparent glitches using VAC1 xmit audio

Kevin, For the most part I don't have any problems working weak stations on FT8 - that wouldn't have any direct impact I wouldn't think - if you were concerned that your xmit was affected, which is what this has been about, then it would be to have someone pick you up if you were weak and not the ot...
by K9RX
Fri Jan 26, 2018 8:34 pm
Forum: Digital ("Virtual") Audio
Topic: Apparent glitches using VAC1 xmit audio
Replies: 19
Views: 4514

Re: Apparent glitches using VAC1 xmit audio

Mike, The VAC sample rate is 48K ... not 192K ... or did you understand that to be the case? The rig's Primary sample rate is 96K. I've never needed wider than that until literally just last night while trying to work a station split on 40 meters where the split was more than 48Khz (1/2 the 96)... I...
by K9RX
Fri Jan 26, 2018 2:39 pm
Forum: Digital ("Virtual") Audio
Topic: Apparent glitches using VAC1 xmit audio
Replies: 19
Views: 4514

Re: Apparent glitches using VAC1 xmit audio

Happy to - not sure which screen shots would be necessary though. We've got Audio Primary set at 2K/96K; VAC using WDM-KS and set at 2K/48K. Buffer box checked and set at 120mS (default?). In WSJT-X there's nothing to set other than the VAC cable #. but let me know which panel and i'll get a shot of...
by K9RX
Thu Jan 25, 2018 9:21 pm
Forum: Diversity Operations
Topic: 7000DLE
Replies: 6
Views: 2117

Re: 7000DLE

Glen, Attach the RX antenna to ADC2 for RX2 ... turn on RX2 ... now click "SD" (bottom near center). Now you will see both panadapters locked to each other (don't get confused by the VFOB being somewhere else - look at the panadapter) ... push the slider for RX2 audio - lower left labeled ...
by K9RX
Thu Jan 25, 2018 6:58 pm
Forum: Digital ("Virtual") Audio
Topic: Apparent glitches using VAC1 xmit audio
Replies: 19
Views: 4514

Re: Apparent glitches using VAC1 xmit audio

I am using VAC-M with of course WJST-X and am not getting any jumping around. Therefore I do not believe it is WSJT-X.

Gary
by K9RX
Thu Jan 25, 2018 6:49 pm
Forum: Digital ("Virtual") Audio
Topic: Apparent glitches using VAC1 xmit audio
Replies: 19
Views: 4514

Re: Apparent glitches using VAC1 xmit audio

Scott, Like NB2 had no bearing on the TX display - as stated by you - until you TRIED it and found indeed it DID have a bearing! Since I hadn't a clue, nor did you, whether or not Glen HAD it on - or for that matter if it would affect it AS IT CLEARLY DOES on SSB, I think it was important to ask the...
by K9RX
Thu Jan 25, 2018 1:42 pm
Forum: Digital ("Virtual") Audio
Topic: Apparent glitches using VAC1 xmit audio
Replies: 19
Views: 4514

Re: Apparent glitches using VAC1 xmit audio

I've not checked to see if this is the case - but I can tell you the TX waveform when using SSB jumps a good bit IF the NB/NB2 is turned on. So if you are running this and either of these are on I'd try turning them off ... if indeed this is the case if you would report back so we know it also appli...
by K9RX
Tue Jan 23, 2018 2:50 pm
Forum: PowerSDR mRX
Topic: CW in the Pan and Waterfall
Replies: 6
Views: 1468

Re: CW in the Pan and Waterfall

Roly,

Great - I would however suggest you move up to the latest version.

have a great day - see you on CW!

Gary
K9RX
by K9RX
Mon Jan 22, 2018 1:36 pm
Forum: PowerSDR mRX
Topic: CW in the Pan and Waterfall
Replies: 6
Views: 1468

Re: CW in the Pan and Waterfall

Roly, Seems odd .... the first thing that comes to mind is how wide is the window - and do you have XIT turned on with a value that puts your signal outside of that window? That would do what you are describing ... I suspect its not the case as generally most don't have the window that narrow (I do ...
by K9RX
Fri Jan 19, 2018 2:16 pm
Forum: Digital Mode, Rig Control & Logging Software
Topic: N1MM+ with PSDR mRX on CW
Replies: 12
Views: 3632

Re: N1MM+ with PSDR mRX on CW

Scott, I'm at a loss as to what "mis-configuration" i could have had. There really isn't any rocket science here - there are only a few settings that come in to play. Actually, not sitting at that computer and just thinking about - just the two come to mind "Primary and Secondary"...
by K9RX
Thu Jan 18, 2018 4:06 pm
Forum: Digital Mode, Rig Control & Logging Software
Topic: N1MM+ with PSDR mRX on CW
Replies: 12
Views: 3632

Re: N1MM+ with PSDR mRX on CW

unfortunately my 8000DLE failed yesterday ... I am working with Doug on a solution. Strange that others also had problems doing this - and yet lo-n-behold "its easy"! I'll try again when I have this resolved. Its good to know you are at least getting it to work. By the way, even though I t...
by K9RX
Mon Jan 15, 2018 12:19 am
Forum: PowerSDR mRX
Topic: CW Mode Operation
Replies: 34
Views: 5874

Re: CW Mode Operation

Hi Prem, Sounds like great progress is being made! Super job my friend. As for your last questions - I'll let Scott or others answer these. CW might not lend itself to the use of VAC other than for CW Skimmer use. I believe I can say that MON will only work from the radio FPGA and won't work externa...
by K9RX
Sun Jan 14, 2018 4:04 pm
Forum: PowerSDR mRX
Topic: CW Mode Operation
Replies: 34
Views: 5874

Re: CW Mode Operation

Change the break in delay setting seen just below the APF window when in CW mode. Just be aware if it is too long you might miss the first element of someone replying to you! The relays CAN be annoying. They're not quiet that is for sure.

Gary
K9RX
by K9RX
Sat Jan 13, 2018 7:20 pm
Forum: PowerSDR mRX
Topic: CW Mode Operation
Replies: 34
Views: 5874

Re: CW Mode Operation

Prem, Can you tell me where exactly, IC and pin number that you found to be not soldered correctly? It seems odd that this happened on one connection since the key line is 2 lines, and you were obviously seeing iambic operation (both lines active) ... and if it were MOX related then you'd see it go ...
by K9RX
Sat Jan 13, 2018 2:08 pm
Forum: PowerSDR mRX
Topic: CW Mode Operation
Replies: 34
Views: 5874

Re: CW Mode Operation

Prem, Super - congrats! I had a poor solder connection on one of the caps on my Orion II board as well ... As for setting it up - assuming you are using an iambic paddle you will want to turn it on - if you're new I'd suggest you use "semi-breakin" by checking that box and setting it to ab...
by K9RX
Fri Jan 12, 2018 2:40 pm
Forum: PowerSDR mRX
Topic: CW Mode Operation
Replies: 34
Views: 5874

Re: CW Mode Operation

Stu, I pointed that out a few days ago - that we're seeing the results of "iambic" action ... but its clear it isn't going in ... or at least as measured coming out of the buffer since both dit and dah are high. I distinguish between coming out of the buffer vs. going in to the FPGA simply...
by K9RX
Fri Jan 12, 2018 2:07 pm
Forum: PowerSDR mRX
Topic: CW Mode Operation
Replies: 34
Views: 5874

Re: CW Mode Operation

As I suspected - hardware very rarely fails. So its not the buffer. There is some weird state - something programmed that has a bearing on it. Note that it doesn't have to make sense. There was an issue in an earlier version when I first started using the program where there was a parameter called &...
by K9RX
Fri Jan 12, 2018 2:00 pm
Forum: MIDI Controllers
Topic: CMD PL1 issue with ACG Level control
Replies: 10
Views: 3782

Re: CMD PL1 issue with ACG Level control

Gary, Are you talking about the CMD 2A? I am using it. I have the AGC RX1 programmed to the knob in the left rear. I find that occasionally on startup it will do as you describe and then when I look at the settings it has been changed to a wheel ... so I have to reprogram it as a knob. THis happens ...
by K9RX
Thu Jan 11, 2018 2:13 pm
Forum: PowerSDR mRX
Topic: CW Mode Operation
Replies: 34
Views: 5874

Re: CW Mode Operation

Prem..... its obvious it is being keyed - check U25. I'd HOPE that it isn't hardware as hardware should be more reliable... (its what I do for a living - Hardware/software development and design) if this is a new board... but things can happen ... but at this stage you need to check the chip to rule...
by K9RX
Wed Jan 10, 2018 11:43 pm
Forum: PowerSDR mRX
Topic: CW Mode Operation
Replies: 34
Views: 5874

Re: CW Mode Operation

as a side note look at the rate of what appears to be the imabic keying (dit/dah when both on) ... it is slow - I had to go back through the video to confirm - he did have the original jpg showing 40 WPM and I had suggested he reduce that - and sure enough its set at 6 WPM in the video! Prem, My gue...
by K9RX
Wed Jan 10, 2018 11:35 pm
Forum: PowerSDR mRX
Topic: CW Mode Operation
Replies: 34
Views: 5874

Re: CW Mode Operation

yeah - unfortunately the description didn't warrany the remedy at the time - stuck line ... it was described as "I get my TX in MOX mode without any break in signal !!" ...but now looking at the VIDEO (not a jpg) it is apparent that something is 'stuck' ... and you can see the waveform app...
by K9RX
Wed Jan 10, 2018 9:48 pm
Forum: PowerSDR mRX
Topic: CW Mode Operation
Replies: 34
Views: 5874

Re: CW Mode Operation

Prem, Ok - looking at the power meter it does look like it is transmitting something other than a pure carrier - it looks like it is turning on and off ... and you have nothing connected to the CW jack on the rig? It almost looks like it is alternating between dits and dahs which is what it would do...

Go to advanced search