Search found 286 matches

by W1AEX
Wed Apr 08, 2020 3:43 pm
Forum: Thetis
Topic: Rx Ant not working from main screen
Replies: 12
Views: 171

Re: Rx Ant not working from main screen

Hi Scott, Yes indeed, this morning I "discovered" that it works perfectly. It was totally user error on my part due to my assumption that it would work with the EXT ports. From the statements by Gary, Dave, and you in the thread, it took about 10 seconds to discover that it does work as in...
by W1AEX
Tue Apr 07, 2020 10:19 pm
Forum: Thetis
Topic: Rx Ant not working from main screen
Replies: 12
Views: 171

Re: Rx Ant not working from main screen

Dave, Scott, and Gary, I'm not sure whether the Rx Ant button at the top of the GUI is hooked into anything in Thetis. I've never found a way to "engage" it with any Rx Ant configuration that I use. If I click on it, the button does not respond at all and the "Active" button stat...
by W1AEX
Sun Apr 05, 2020 12:29 pm
Forum: PowerSDR mRX
Topic: PowerSDR Object Reference error
Replies: 3
Views: 99

Re: PowerSDR Object Reference error

Hi Erik, Is it possible that the screen resolution settings are using something other than the default font size? As I recall the message you are seeing is one of many that shows up when the setting is moved from the default 100% setting. Not sure about Windows 10 but in Windows 7 this setting can b...
by W1AEX
Wed Apr 01, 2020 1:47 am
Forum: Thetis
Topic: 2.7.0
Replies: 126
Views: 10060

Re: 2.7.0

Hi Perry,

I think I read that some have found that in the options tab of the menu the "Enable Shortcuts" option was changed to unchecked after they installed the update. Might be worth looking to see if yours was toggled to the unchecked state. Hope it's that simple!

73, Rob W1AEX
by W1AEX
Mon Mar 30, 2020 8:27 pm
Forum: All Other Clients
Topic: CuSDR64 v0.3.3.0 (Feb 2017 Release)
Replies: 22
Views: 13588

Re: CuSDR64 v0.3.3.0 (Feb 2017 Release)

Leon,

It should run fine with your 7000 but it will only work with protocol 1 firmware.

73, Rob W1AEX
by W1AEX
Tue Mar 24, 2020 9:03 pm
Forum: Network Connections & Network Hardware
Topic: ANAN 100 with dead ethernet port
Replies: 9
Views: 2031

Re: ANAN 100 with dead ethernet port

Did you ever find a solution to this problem? I believe I have the same issue, Also on an Anan 100. Thanks. W9SIX Yes, this problem was resolved by Doug W5WC who as I recall found that the ethernet PHY chip had failed. Doug got my friend's ANAN-100 back to him very quickly and it has been running f...
by W1AEX
Tue Mar 24, 2020 3:36 am
Forum: Orion Mk II Firmware (7000DLE, 7000DLE MKII, 8000DLE)
Topic: New 7000DLE MKII owner - Want to run Thetis
Replies: 7
Views: 538

Re: New 7000DLE MKII owner - Want to run Thetis

The best place to start would be to read through the 3 sticky posts at the top of this section of the forum: https://apache-labs.com/community/viewforum.php?f=18 Then read through the firmware list for your 7000 MKII here. It will be a matter of trial and error to determine which firmware release wo...
by W1AEX
Fri Mar 13, 2020 2:03 pm
Forum: Microphones, Speakers & Audio Hardware
Topic: Powered Speaker for my setup !!
Replies: 36
Views: 1433

Re: Powered Speaker for my setup !!

Ben These might be more of a "low-end product" than you desire, but I use a pair of Bose Companion Series II computer speakers that cost me $79 (U.S.) on sale. They sound very clean with surprising low end reproduction and appear to have adequate RF filtering to not be a problem while tran...
by W1AEX
Wed Mar 11, 2020 4:03 pm
Forum: Thetis
Topic: 2.7.0
Replies: 126
Views: 10060

Re: 2.7.0

I love your creativity Richie! Looks beautiful and it should make monitoring and setting up the TX audio gain distribution very easy.

The 2.7.0 a2 version is running very smoothly here.

73, Rob W1AEX
by W1AEX
Thu Mar 05, 2020 8:29 pm
Forum: Everything Else: Antennas, Relays, Switches, Power, Grounding, Cooling, etc.
Topic: How to remove the cover on 7000DLE MKII black version?
Replies: 2
Views: 712

Re: How to remove the cover on 7000DLE MKII black version?

Hi Mark, While I have not ever opened up one of the 7000DLE MKII Black versions of the ANAN line of radios, there are a lot of similarities with the older ANAN rigs that used a slightly smaller version of the black edition form factor. You might find what you need by looking at the case disassembly ...
by W1AEX
Sun Mar 01, 2020 6:23 pm
Forum: Everything Else: Antennas, Relays, Switches, Power, Grounding, Cooling, etc.
Topic: 7000dle MKII-I7 No signals on ADC2
Replies: 7
Views: 731

Re: 7000dle MKII-I7 No signals on ADC2

Ah, that's great Todd!

Enjoy the new radio, it's a real treat to operate on RX and TX!

73,

Rob W1AEX
by W1AEX
Sun Mar 01, 2020 6:12 pm
Forum: Everything Else: Antennas, Relays, Switches, Power, Grounding, Cooling, etc.
Topic: 7000dle MKII-I7 No signals on ADC2
Replies: 7
Views: 731

Re: 7000dle MKII-I7 No signals on ADC2

OK, just to be sure, the ANT-2 connector is a different port than the RX2 connector. Just making sure you are aware of that.

73, Rob W1AEX
by W1AEX
Sun Mar 01, 2020 6:07 pm
Forum: Everything Else: Antennas, Relays, Switches, Power, Grounding, Cooling, etc.
Topic: 7000dle MKII-I7 No signals on ADC2
Replies: 7
Views: 731

Re: 7000dle MKII-I7 No signals on ADC2

Hi Todd, Do you have an antenna plugged into the RX2 port on the back of the 7000dle MKII-I7? I believe RX2 will be deaf unless you do. A quicker check would be to try setting DDC3 to ADC0 and then RX2 will receive on the same antenna as RX1. Not sure as far as hooking up the Wellbrook Loop but I wo...
by W1AEX
Wed Feb 19, 2020 9:27 pm
Forum: Network Connections & Network Hardware
Topic: Cannot connect to Anan 100 from any PC
Replies: 14
Views: 3198

Re: Cannot connect to Anan 100 from any PC

Glad I could offer some ideas Ken. I enjoyed looking at your QRZ page and laughed when you mentioned Joe W3GMS as someone who has been helpful to you with your heavy metal equipment over the years. Joe has always been a great help to me as well, especially when I was building my 4-400 x 833 rig back...
by W1AEX
Sun Feb 16, 2020 5:08 pm
Forum: Network Connections & Network Hardware
Topic: Cannot connect to Anan 100 from any PC
Replies: 14
Views: 3198

Re: Cannot connect to Anan 100 from any PC

Hi Ken, I'm not sure if this is what you are referring to about the installation process but if you are installing a new version over a previous version the FFT calculations will not run again as long as the wdspWisdom file is still present in the windows "Users" path located in the OpenHP...
by W1AEX
Thu Feb 13, 2020 3:46 am
Forum: Protocol 2 Firmware (all radios)
Topic: New 200D Orion Protocol 2 Firmware Topic
Replies: 4
Views: 1309

Re: New 200D Orion Protocol 2 Firmware Topic

Hi Rick,

Yes, it is the same v1.8 that is available in the TAPR protocol 2 area. Pure Signal is very stable from 160m - 6m once the FPGA warms up (10 minutes for 6 meters, much less for the lower bands) and it runs all day long without any issues.

:)
by W1AEX
Wed Feb 12, 2020 5:32 pm
Forum: Protocol 2 Firmware (all radios)
Topic: New 200D Orion Protocol 2 Firmware Topic
Replies: 4
Views: 1309

Re: New 200D Orion Protocol 2 Firmware Topic

Thank you for the link to the Metis_Orioni_NP-1.9_pre4.rbf version of the protocol 2 firmware. I've pasted in what I see with each version from 1.7 through this new one. For my particular 200D it still looks like version 1.8 works the best from 160 - 6 meters with stable Pure Signal correction once ...
by W1AEX
Fri Jan 24, 2020 2:48 am
Forum: Thetis
Topic: 2.6.9
Replies: 600
Views: 70394

Re: 2.6.9

I really like the right-click menu access on the appropriate GUI button. What a great idea!

73, Rob W1AEX
by W1AEX
Wed Jan 22, 2020 3:29 pm
Forum: Digital ("Virtual") Audio
Topic: VAC/audio problems on 200D
Replies: 14
Views: 1524

Re: VAC/audio problems on 200D

Nicely done Dave! Sounds like you are on your way with the digital software a little happier using different settings in the VAC setup. Also, no problem with the reference to the mythical v1.9 f/w for the Orion! I have done the same key mashing now and then with numerical file names! :) Note to Brya...
by W1AEX
Mon Jan 20, 2020 8:51 pm
Forum: Digital ("Virtual") Audio
Topic: VAC/audio problems on 200D
Replies: 14
Views: 1524

Re: VAC/audio problems on 200D

200D P2v1.9, Thetis 2.6.9, PC Windows 10, VAC 4.60 on my set-up Hi Dave, I use VAC and it performs flawlessly for me to transport my TX audio from my UMC202HD USB interface into Thetis, but I am by no means an expert. I don't run digital modes with my ANAN but with my hardware/software installation...
by W1AEX
Sat Jan 18, 2020 5:47 pm
Forum: Thetis
Topic: 2.6.9
Replies: 600
Views: 70394

Re: 2.6.9

Gary, Glad that the fix was relatively easy. It might be worth opening a copy of the old database and a copy of your new one, side-by-side in Notepad ++ to let it do a line-by-line comparison to see what flag shows up as the culprit. Shouldn't take long to find it with a text search for QuickPlay or...
by W1AEX
Fri Jan 17, 2020 10:20 pm
Forum: Thetis
Topic: 2.6.9
Replies: 600
Views: 70394

Re: 2.6.9

Hi Gary,

I just hit the REC button, then stopped the recording and entered transmit, hit PLAY and it transmitted the wav file correctly. Seems to be working fine for me at this time. I'll try it again later and see if I can break it.

Rob
by W1AEX
Sun Jan 12, 2020 5:14 pm
Forum: Thetis
Topic: 2.6.9
Replies: 600
Views: 70394

Re: 2.6.9

Thanks for C2_1 Richie. Love the QSO timer with auto-reset and how quick and easy it is to use. Everything is working very well with 2.6.9 (c2_1) here.

73, Rob W1AEX
by W1AEX
Fri Jan 10, 2020 9:51 pm
Forum: Microphones, Speakers & Audio Hardware
Topic: Fun with Waterfall ID and voice ID
Replies: 5
Views: 1239

Re: Fun with Waterfall ID and voice ID

I'm sure Richie could come up with a nice "Reverse Pure Signal" feature but he needs some time off to recover from coding all the bug fixes and the new cool stuff he has already done, soooo... maybe we'll have to wait on that one! I admit that I do get a good laugh spotting guys with a nic...
by W1AEX
Fri Jan 10, 2020 4:23 pm
Forum: Microphones, Speakers & Audio Hardware
Topic: Fun with Waterfall ID and voice ID
Replies: 5
Views: 1239

Re: Fun with Waterfall ID and voice ID

That is a really slick implementation Gary. This screenshot is from yesterday's chat. Hard to miss that in the waterfall! Congrats on hearing (in spite of the splatter from the QSO down below us) and working EI9O last night!

Rob

Image
by W1AEX
Wed Jan 08, 2020 3:28 am
Forum: Thetis
Topic: 2.6.9
Replies: 600
Views: 70394

Re: 2.6.9

It used to be that you could set the drive power for Tune on the Transmit menu tab and when you went into Tune mode it would use that value. However, you could then adjust the drive slider and it would over-ride the pre-set value for that session of Tune. I think that was really the best way for the...
by W1AEX
Tue Dec 31, 2019 8:29 pm
Forum: Thetis
Topic: 2.6.9
Replies: 600
Views: 70394

Re: 2.6.9

Hmmm... it comes up fine here Tony at the moment, but looking at your timestamp I did an update right around then so the skins page would have been down then. It's all the way across the country in California so when it goes down the hosting company usually gets everything back up quickly. 73, Rob W...
by W1AEX
Tue Dec 31, 2019 5:30 pm
Forum: Thetis
Topic: 2.6.9
Replies: 600
Views: 70394

Re: 2.6.9

Glad it helped Larry. That's curious about the TX FL button not being present. Are you using a custom skin? I have only seen that happen if an older custom skin without the skin updates is being used. You can grab a button pack from my "skins" page (way down at the bottom of the page) and ...
by W1AEX
Tue Dec 31, 2019 4:29 pm
Forum: Thetis
Topic: 2.6.9
Replies: 600
Views: 70394

Re: 2.6.9

You're going to laugh but all you need to do is hit the TX FL button that is down at the lower right of the GUI. Right below the TX EQ button.

73, Rob W1AEX

Go to advanced search