Search found 82 matches

by WA0VY
Thu Jun 20, 2019 11:23 pm
Forum: Everything Else: Antennas, Relays, Switches, Power, Grounding, Cooling, etc.
Topic: 2018 QST Review ANAN-8000DLE
Replies: 8
Views: 218

Re: 2018 QST Review ANAN-8000DLE

I'm sorry, I'm not willing to let QST, or the author, off for making such a clear error. Whether the problem was in the hardware or otherwise, it does not excuse the fact that something was obviously wrong with their data. These reviews are important and must be credible. They should have double che...
by WA0VY
Sun May 05, 2019 6:40 pm
Forum: PowerSDR mRX
Topic: Resampler Adjustment
Replies: 24
Views: 1466

Re: Resampler Adjustment

I don't mean to beat a dead horse, but I still don't understand the following: 1. If 40 ms is as low as I can go in a manual buffer latency setting and run stable, am I better off running auto or manual? (I suspect there may be no way to answer this question, but in case there is......). 2. I have n...
by WA0VY
Sat May 04, 2019 10:40 pm
Forum: PowerSDR mRX
Topic: Resampler Adjustment
Replies: 24
Views: 1466

Re: Resampler Adjustment

Bryan, thanks for the information. I had to reboot for unrelated reasons and when I brought Thetis up again, the audio was rough with the same settings I showed in the screenshots. I went back to full auto and everything evened out. Again, I have no idea whether the manual settings that did at one t...
by WA0VY
Sat May 04, 2019 8:23 pm
Forum: PowerSDR mRX
Topic: Resampler Adjustment
Replies: 24
Views: 1466

Re: Resampler Adjustment

Here's a screen shot of current audio settings. I noted that at these settings, not only am I getting glitch free audio with no over/under runs, but the Var ratio is as close to "0" as I have ever seen it, whatever that might indicate.
ScreenShot 8.jpg
ScreenShot 8.jpg (75.42 KiB) Viewed 1422 times
by WA0VY
Sat May 04, 2019 8:17 pm
Forum: PowerSDR mRX
Topic: Resampler Adjustment
Replies: 24
Views: 1466

Re: Resampler Adjustment

Bryan, yes, I meant the ring buffer setting needed to be in auto. F/W sampling rate is 384000 and I use the ASIO drivers. Audio comes through an ASI 5211 digital sound card from outboard digital audio processing. On further review, with all other settings the same as described in my original post, I...
by WA0VY
Sat May 04, 2019 5:24 pm
Forum: PowerSDR mRX
Topic: Resampler Adjustment
Replies: 24
Views: 1466

Re: Resampler Adjustment

Scott, nice summary as usual. As you know, I run exclusively with VAC audio enabled. With the Resampler enabled, I was able to run more-or-less glitch free in HPSDRmrx at 512/48k and a manual 0 ms buffer latency setting. Primary buffer was 128. I say more-or-less because I occasionally heard some mi...
by WA0VY
Sun Apr 21, 2019 4:18 pm
Forum: Thetis
Topic: Thetis 2.6.5 released
Replies: 11
Views: 799

Re: Thetis 2.6.5 released

First report: I have only been up with 2.6.5 for two days now but I am very pleased. I am no longer seeing the "seq" errors and can confirm that PS does seem to be working noticeably better than under P1. Signal reports from friends who are used to my signal and PS report the same. I can't...
by WA0VY
Fri Apr 05, 2019 8:48 pm
Forum: MIDI Controllers
Topic: Elad TMATE2 USB Tuning system
Replies: 20
Views: 2795

Re: Elad TMATE2 USB Tuning system

Data base was reset. Same exact issues. This could be a defective unit, but I'm done with this. There is insufficient upside to this device vs. a DJ controller to be worth half this much havoc.
by WA0VY
Fri Apr 05, 2019 8:05 pm
Forum: MIDI Controllers
Topic: Elad TMATE2 USB Tuning system
Replies: 20
Views: 2795

Re: Elad TMATE2 USB Tuning system

John, yours is working as expected, and as all others I have seen in the videos work. I have been in touch with Franco about this but haven't heard back yet on these issues. I use VAC and also note that I am getting a lot of buffer over/under runs and a huge increase in dropped packets when the T Ma...
by WA0VY
Fri Apr 05, 2019 6:36 pm
Forum: MIDI Controllers
Topic: Elad TMATE2 USB Tuning system
Replies: 20
Views: 2795

Re: Elad TMATE2 USB Tuning system

Update: I am able to get to a 100 Hz tune step by lowering the tune step in HPSDR to 50 Hz. If I lower it to 25 Hz, the T Mate tune step is 50 Hz. 100 Hz in HPSDR yields a 250 Hz tune step in the T Mate. And so on and so forth. So, the T Mate is not interpreting the HPSDR tune step correctly. It goe...
by WA0VY
Fri Apr 05, 2019 5:40 pm
Forum: MIDI Controllers
Topic: Elad TMATE2 USB Tuning system
Replies: 20
Views: 2795

Re: Elad TMATE2 USB Tuning system

I was able to solve my connection problem - faulty physical USB port on the USB hub in one of my monitors. Moved the T Mate to a different port and I was then able to make the it work ALMOST perfectly. The one remaining issue is that I can't seem to get the VFO step tune down to 100 Hz. The lowest I...
by WA0VY
Fri Apr 05, 2019 12:55 am
Forum: MIDI Controllers
Topic: Elad TMATE2 USB Tuning system
Replies: 20
Views: 2795

Re: Elad TMATE2 USB Tuning system

I have aquired a T Mate and am trying to set it up. I can make it work with a connector in VSPE and a pair in VSPD 9.0 ... BUT, it times out pretty quickly in either and I lose the connection entirely. Before it times out, I have been able to confirm it is fully functional. Any advice as to what is ...
by WA0VY
Sat Sep 29, 2018 1:10 am
Forum: PureSignal Operations
Topic: Pure Signal / wiring/ ANAN 8000DLE
Replies: 43
Views: 6500

Re: Pure Signal / wiring/ ANAN 8000DLE

For the record, my understanding of these options is they are just that: options. You should check the ones that work best for you given your "operating conditions" on a trial-and-error basis. I asked Carl to try unchecking MAP and checking STBL because I have found with both my OM amps th...
by WA0VY
Wed Sep 26, 2018 6:15 pm
Forum: PureSignal Operations
Topic: Pure Signal / wiring/ ANAN 8000DLE
Replies: 43
Views: 6500

Re: Pure Signal / wiring/ ANAN 8000DLE

Carl, I assume you mean 1 to 2 on peaks in ALC Comp. ALC comp is showing levels in db above 0 db and those levels look fine. Upon further review of your screenshot, it looks like for some reason PS just stops functioning. I do not think it has anything to do with your cable, the terminator or either...
by WA0VY
Thu Sep 06, 2018 2:23 pm
Forum: Orion Mk II (7000DLE, 7000DLE MKII, 8000DLE)
Topic: Orion Mk II 2.3 firmware released (current protocol/Protocol 1)
Replies: 7
Views: 1896

Re: Orion Mk II 2.3 firmware released (current protocol/Protocol 1)

Scott, ver. 2.4 is what came on both Carl's and Enne's 8000's. So, for whatever reason, the 8000's appear to be currently shipping with 2/4 installed. In both cases, rolling back to 2.2 or 2.3 did not clear the problems both were having and appear to have no bearing on the issues they are having.
by WA0VY
Tue Aug 21, 2018 2:42 pm
Forum: PC's & Homebrew Hardware
Topic: LatencyMon Benchmarks
Replies: 65
Views: 15955

Re: LatencyMon Benchmarks

Yes, yes, I remember the hack issue and the fix that would slow down the CPU. Good catch. At the time I heard the news, I checked to see if my Xeon was problematic and found it was not. So that may explain why I saw no slow-down on my CPU but, like Scott, I did see deteriorating scores over time on ...
by WA0VY
Mon Aug 20, 2018 9:23 pm
Forum: PC's & Homebrew Hardware
Topic: LatencyMon Benchmarks
Replies: 65
Views: 15955

Re: LatencyMon Benchmarks

As a post script. I ran a full Passmark benchmark and found significant deterioration in my GPU 3D score and hard drive score which are now far below normal. Again, no noticeable deterioration in GPU 2D, CPU or memory scores. I am contemplating doing a full burn-it-down and reload from a bare hard d...
by WA0VY
Sun Aug 19, 2018 4:52 pm
Forum: PC's & Homebrew Hardware
Topic: LatencyMon Benchmarks
Replies: 65
Views: 15955

Re: LatencyMon Benchmarks

FWIW, my Xeon is still performing about as it did originally and still at or above the average results on Passmark with very minimal OC-ing. I have not seen any deterioration in performance over the last year worth noting. I even ran Passmark with PowerSDR, ASI, Omnia and other software running and ...
by WA0VY
Tue Jul 31, 2018 1:21 pm
Forum: PC's & Homebrew Hardware
Topic: LatencyMon Benchmarks
Replies: 65
Views: 15955

Re: LatencyMon Benchmarks

Time will tell if that is meaningful or another rabbit hole. Stay tuned.


Rabbit hole. Never mind.
by WA0VY
Tue Jul 31, 2018 12:40 am
Forum: PC's & Homebrew Hardware
Topic: LatencyMon Benchmarks
Replies: 65
Views: 15955

Re: LatencyMon Benchmarks

I searched on "latencymon tcpip.sys" and found this search result interesting: https://communities.intel.com/thread/54594 Well, hmmmh. Soooo, let me see if I got it: 20 some pages later, MS is still working on it ("we feel your pain"), the thread finally gets into the 21st centu...
by WA0VY
Wed Mar 28, 2018 9:12 pm
Forum: PC's & Homebrew Hardware
Topic: GPU Questions
Replies: 8
Views: 1773

Re: GPU Questions

Gary, remember that my Star Tech cables were also fine until I moved the computer. So, they were working until they weren't. While I tend to think two different type cables both behaving badly suggests the problem is something else common to both, I wouldn't rule anything out. We'll just hope it sta...
by WA0VY
Wed Mar 28, 2018 8:18 pm
Forum: PC's & Homebrew Hardware
Topic: GPU Questions
Replies: 8
Views: 1773

Re: GPU Questions

My Club3d display port DP 1.4 13 ft. cables arrived about a few hours ago and I have tested them at DP 1.2, 4k @ 60Hz for awhile now. There are no more black screens or artifacts. I then tested them by adding a Tripp Lite P579-006 M/F 6 ft. extension cable at the monitor end and everything continues...
by WA0VY
Wed Mar 28, 2018 1:14 pm
Forum: PC's & Homebrew Hardware
Topic: New PC Build: now UPDATED with overclocking performance
Replies: 54
Views: 12304

Re: New PC Build: now UPDATED with overclocking performance

Tony, try this link: http://www.intowindows.com/how-to-autom ... indows-10/

There are a few alternatives set out there that should work. I have automated my login but forgot how I did it. My "Users must enter...." box is checked, so I did it a different way than Scott did.
by WA0VY
Tue Mar 27, 2018 7:43 pm
Forum: PC's & Homebrew Hardware
Topic: New PC Build: now UPDATED with overclocking performance
Replies: 54
Views: 12304

Re: New PC Build: now UPDATED with overclocking performance

Tony, unfortunately, Magician doesn't do anything except artificially increase your drive Passmark score. In fact, I'm not sure it even works on the 960 EVO. I know it is not compatible with the 960 PRO, which I use.
by WA0VY
Tue Mar 27, 2018 3:12 pm
Forum: PC's & Homebrew Hardware
Topic: GPU Questions
Replies: 8
Views: 1773

Re: GPU Questions

Gary, I will have my new DP cables Thursday so that will tell the tale as to whether I have a cable issue or not. I'll let you know. Unfortunately, my issue is not solving itself. Hopefully, yours stays fixed!
by WA0VY
Mon Mar 26, 2018 8:44 pm
Forum: PC's & Homebrew Hardware
Topic: GPU Questions
Replies: 8
Views: 1773

Re: GPU Questions

Gary, glad you got your answers from Scott. Sorry I did not see the post until just now. Only one thing to add: I would think you should be able to disable the onboard GPU in the MB BIOS. While it would not be doing anything without monitors plugged in, it is still unnecessarily assigned resources b...
by WA0VY
Thu Mar 22, 2018 6:32 pm
Forum: PC's & Homebrew Hardware
Topic: New PC Build: now UPDATED with overclocking performance
Replies: 54
Views: 12304

Re: New PC Build: now UPDATED with overclocking performance

To follow up: I checked and found that my DP cables are StarTech DISPLPORT15L. They are rated for DP 1.2 but the reviews on this cable are pretty bad, many indicating a "flicker" problem, which may be the same as the random, periodic black screen issue I saw at DP 1.2. Looks like I have a ...
by WA0VY
Thu Mar 22, 2018 5:45 pm
Forum: PC's & Homebrew Hardware
Topic: New PC Build: now UPDATED with overclocking performance
Replies: 54
Views: 12304

Re: New PC Build: now UPDATED with overclocking performance

Gary, glad it stopped for you and hopefully it stays that way. In my case, all I did was move the computer from one rack to another. I extended the DP cables but it also went black when I did not use the extensions. There is nothing in that action which should have caused the black screens but it di...
by WA0VY
Thu Mar 22, 2018 12:07 am
Forum: PC's & Homebrew Hardware
Topic: New PC Build: now UPDATED with overclocking performance
Replies: 54
Views: 12304

Re: New PC Build: now UPDATED with overclocking performance

Very nice, Scott. I love the colors, subdued lighting and overall clean look. 4k monitors are the bomb, particularly the Dells. I recently did what I thought was a small rebuild; really a relocation of the main computer and addition of a solid state amp. I moved the computer to the small (audio) rac...
by WA0VY
Tue Mar 20, 2018 7:01 pm
Forum: PowerSDR mRX
Topic: PowerSDR mRX PS v3.4.8 Released
Replies: 13
Views: 2944

Re: PowerSDR mRX PS v3.4.8 Released

N2LYM wrote:Anyone else having problems with direct frequency entry? When entering a '7' I have 77 on display since the 3.4.8 update.


Yep, they are fixing it as we speak. Also happens when you try to enter a number in RIT or XIT.

Go to advanced search