Search found 16 matches

by W1JA
Sat Jan 19, 2019 3:14 pm
Forum: Protocol 2 (all radios)
Topic: 200D Protocol 2 users: what say you?
Replies: 74
Views: 2449

Re: 200D Protocol 2 users: what say you?

Rick,

The firmware you link to in your post right above has "Orion_MkII..." in its filename, so it's only for 7000 and 8000, not 200D, right?

73, John W1JA
by W1JA
Sun Dec 16, 2018 4:09 pm
Forum: Protocol 2 (all radios)
Topic: 200D Protocol 2 users: what say you?
Replies: 74
Views: 2449

Re: 200D Protocol 2 users: what say you?

Norbert, here is the link
https://github.com/w5wc/Thetis/releases

Download the .msi setup file.

73, John W1JA
by W1JA
Sat Dec 15, 2018 9:50 pm
Forum: Protocol 2 (all radios)
Topic: 200D Protocol 2 users: what say you?
Replies: 74
Views: 2449

Re: 200D Protocol 2 users: what say you?

TL;DR? Read the highlighted bits . First let me review the behaviors I found previously, with NP v1.2 (Orion_NP_v1.2_restored_4-14_h40.rbf) and Thetis 2.6.0 , which I had been using with my 200D for about 8 months. With this combo I had only two issues . (1) Many of the late improvements to PowerSDR...
by W1JA
Fri Aug 10, 2018 5:52 pm
Forum: PowerSDR mRX
Topic: 7000DLE perfect QSK?
Replies: 3
Views: 956

Re: 7000DLE perfect QSK?

It's been almost three months since I started this thread. Since May, probably quite a few 7000DLE units are in the hands of new owners. Perhaps some of the new owners are CW aficionados, so maybe someone has tried it on QSK. See my post at the top. Take a look at the image on page 30 of VA7OJ's rep...
by W1JA
Thu May 17, 2018 4:21 pm
Forum: PowerSDR mRX
Topic: 7000DLE perfect QSK?
Replies: 3
Views: 956

7000DLE perfect QSK?

Has anyone else noticed the incredibly awesome QSK performance of the 7000DLE, as reported in Adam Farson's test report? http://www.ab4oj.com/sdr/apache/anan7000dle_notes.pdf See the CW QSK recovery test starting on page 29. On page 30, he shows the ability to recover receiver audio between dits run...
by W1JA
Thu Dec 28, 2017 7:31 pm
Forum: PowerSDR mRX
Topic: PowerSDR mRX PS 3.4.7 Released
Replies: 10
Views: 1797

Re: PowerSDR mRX PS 3.4.7 Released

Locking both VFOs with the lock button is not a good idea. The reason is the Split operation case mentioned by K9RX. My Icom IC-7600 works this way (that is, one can change one's TX frequency with Lock enabled). My recollection is that my Yaesu FT-1000MP and my Kenwood TS-850 also worked this way. (...
by W1JA
Mon Jul 31, 2017 8:17 pm
Forum: Forum Problems, Help & Suggestions
Topic: How to post images?
Replies: 4
Views: 1918

Re: How to post images?

Oooh, I had gotten oh-so-close. The link I was using, inside the img tags, was ...//imgur.com... Missing the ...//i.imgur.com... Fixed, and image posted successfully.

Thanks Scott for your help!
by W1JA
Mon Jul 31, 2017 8:13 pm
Forum: PC's & Homebrew Hardware
Topic: LatencyMon Benchmarks
Replies: 65
Views: 12896

Re: LatencyMon Benchmarks

I'm not having any issues, but I was intrigued by this LatencyMon thread. Here are my results, taken recently while tuning around, having a QSO, running PowerSDR, DXlab, Chrome, VMB, VSPE, Pidgin. http://i.imgur.com/vjpcmNN.png I built this PC in February. It's Gigabyte GA-Z270XP SLI motherboard i7-...
by W1JA
Sun Jul 30, 2017 1:19 pm
Forum: Forum Problems, Help & Suggestions
Topic: How to post images?
Replies: 4
Views: 1918

Re: How to post images?

I should add: I suppose there are two basic paradigms for images. One would be to upload the image to the forum server for storage there. This way doesn't seem to be available on this forum. The other way would be to have my image available at a web URL. I have already uploaded it to Imgur, and have...
by W1JA
Sun Jul 30, 2017 1:13 pm
Forum: Forum Problems, Help & Suggestions
Topic: How to post images?
Replies: 4
Views: 1918

How to post images?

I'd like to put an image for display in-line in a post. Rather than list the several things I tried that didn't work, I'll just ask: How to do it?
by W1JA
Wed Jul 05, 2017 12:43 am
Forum: Digital Mode, Rig Control & Logging Software
Topic: A bit of rx audio at start of transmission
Replies: 5
Views: 2216

Re: A bit of rx audio at start of transmission

Scott, You are correct that I broke things by reversing the B1 and B2 selections on the VAIO and AUX input strips. I did that because of one of my OCD compulsions: Whenever there is a left-right pairing, I want to put receive-related things (VFO A, RIT, VMB rx audio metering...) on the left, and tra...
by W1JA
Thu Jun 29, 2017 10:39 pm
Forum: Digital Mode, Rig Control & Logging Software
Topic: A bit of rx audio at start of transmission
Replies: 5
Views: 2216

Re: A bit of rx audio at start of transmission

Thanks Rob and Stu. Stu - I'm hearing the sound in another receiver, so it's definitely an actual part of my transmitted signal. But, I should say I was hearing the sound in another receiver, because I believe I have fixed it. I drew an audio routing diagram and I believe there's an error in Scott's...
by W1JA
Thu Jun 29, 2017 6:38 pm
Forum: Digital Mode, Rig Control & Logging Software
Topic: A bit of rx audio at start of transmission
Replies: 5
Views: 2216

A bit of rx audio at start of transmission

I'm just getting started in digital modes. I followed, for the most part, WU2O's virtual audio tutorial ( http://wu2o.dyndns.org/wu2o_vac_tutorial_2.html ) section 8. (I say for the most part because I had to swap B1 and B2 on Voicemeeter Banana to get things to work.) I'm starting off trying PSK31....
by W1JA
Thu Jun 29, 2017 1:16 pm
Forum: Microphones, Speakers & Audio Hardware
Topic: Low Power Out With Mic
Replies: 2
Views: 1451

Re: Low Power Out With Mic

I had the problem you describe just a few days ago. Check your metering when transmitting (the mic, EQ, Leveler, ALC, etc., choices). They should all be bouncing up at or near 0 when speaking into the mic. When I checked mine, I found that there was no indication on the Leveler and EQ meters. Someho...
by W1JA
Sun Jun 11, 2017 3:10 pm
Forum: Digital Mode, Rig Control & Logging Software
Topic: FocusMaster with N1MM+ doesn't work for me
Replies: 14
Views: 3223

Re: FocusMaster with N1MM+ doesn't work for me

I'm using the very latest versions (3.4.1 and 1.0.6397.0). Maybe you're right about not wanting something stealing focus from PowerSDR while I'm tuning. But it doesn't matter in my case because I can tune PowerSDR with my MIDI controller whether or not it has focus. The problem is that PowerSDR gets...
by W1JA
Sun Jun 11, 2017 12:44 pm
Forum: Digital Mode, Rig Control & Logging Software
Topic: FocusMaster with N1MM+ doesn't work for me
Replies: 14
Views: 3223

FocusMaster with N1MM+ doesn't work for me

Here's what I've done to set it up. 1. In PowerSDR Setup > CAT Control > CAT tab, I've set the FocusMaster Mode to N1MM+ Logger. The N1MM+ Port and Delay fields are dimmed, so there's nothing for me to do there. I left the Window Title field blank, since I don't know what to put there -- the main N1...

Go to advanced search