Search found 153 matches

by ea3aqr
Sat Jul 31, 2021 7:45 am
Forum: Thetis
Topic: Thetis v2.8.11 - current issues
Replies: 633
Views: 21969

Re: Thetis v2.8.11 - current issues

Thanks Richie!

Have a nice weekend!
by ea3aqr
Sat Jul 24, 2021 2:59 pm
Forum: Thetis
Topic: Thetis v2.8.11 - current issues
Replies: 633
Views: 21969

Re: Thetis v2.8.11 - current issues

New bug detected: When clicking on FM, AM, SAM, DIGL or DIGU, VAC1 is automatically turned off. All other modes working fine. Switching modes implies automatic switching to TX-profile last used in new mode. Is VAC enabled in these profiles? 73 Walter Walter, the problem was related to TX profile......
by ea3aqr
Sat Jul 24, 2021 7:45 am
Forum: Thetis
Topic: Thetis v2.8.11 - current issues
Replies: 633
Views: 21969

Re: Thetis v2.8.11 - current issues

New bug detected:

When clicking on FM, AM, SAM, DIGL or DIGU, VAC1 is automatically turned off. All other modes working fine.
by ea3aqr
Tue Jul 20, 2021 1:51 pm
Forum: Thetis
Topic: Thetis v2.8.11 - current issues
Replies: 633
Views: 21969

Re: Thetis v2.8.11 - current issues

Well it seems that the adc linking has caused some issues, so I will drop all that for now until I can get to the bottom of it later in the week. Also, I have found the problem with the bandstack thanks to Jordi. A different vfob filter would cause an update to vfoa filter, not a good thing :shock:...
by ea3aqr
Mon Jul 19, 2021 9:04 pm
Forum: Thetis
Topic: Thetis v2.8.11 - current issues
Replies: 633
Views: 21969

Re: Thetis v2.8.11 - current issues

Richie and Ernst,

Yes, I copied 21d3 files and started Thetis holding CTRL key.

Richie, sending my database to your QRZ e-mail in just a minute!

Thanks
by ea3aqr
Mon Jul 19, 2021 6:06 pm
Forum: Thetis
Topic: Thetis v2.8.11 - current issues
Replies: 633
Views: 21969

Re: Thetis v2.8.11 - current issues

21D3: USB/LSB problem soved, but unfortunately, at startup, the filter is always changed to a 2.9k width filter. :roll: Is that the filter assigned to a the current stack entry or last used mode? R. Nope, I never use 2.9k filter, all my stack entries and last used mode are at 2.4k. When Thetis load...
by ea3aqr
Mon Jul 19, 2021 6:03 pm
Forum: Thetis
Topic: Thetis v2.8.11 - current issues
Replies: 633
Views: 21969

Re: Thetis v2.8.11 - current issues

21d3:

USB/LSB problem soved, but unfortunately, at startup, the filter is always changed to a 2.9k width filter. :roll:
by ea3aqr
Mon Jul 19, 2021 2:44 pm
Forum: Thetis
Topic: Thetis v2.8.11 - current issues
Replies: 633
Views: 21969

Re: Thetis v2.8.11 - current issues

ea3aqr - thanks, I will look into it. It is probably fixed now due to the fixes in 21e for mode/filter button section state. That screen shot helped. EDIT: yep looks resolved in 21e. R. I've also detected that a click on LSB and and then on USB rosolves the issue for the current Thetis session, but...
by ea3aqr
Mon Jul 19, 2021 2:31 pm
Forum: Thetis
Topic: Thetis v2.8.11 - current issues
Replies: 633
Views: 21969

Re: Thetis v2.8.11 - current issues


ea3aqr - noted about start up state. Please open up the bandstack window, take screenshot, next to the vfo and panaptor.

Richie.



USB_LSB.jpg
USB_LSB.jpg (260.81 KiB) Viewed 287 times
by ea3aqr
Mon Jul 19, 2021 2:21 pm
Forum: Thetis
Topic: Thetis v2.8.11 - current issues
Replies: 633
Views: 21969

Re: Thetis v2.8.11 - current issues

oe3ide wrote:
Thera are issues with modes at Thetis startup.

The selected mode shows USB, but in panadapter the mode is really LSB.


Not reproducable here (21d2). But I have deleted all band-stack entries and made them new.

73 Ernst


Me too, but still suffering this issue... :|
by ea3aqr
Mon Jul 19, 2021 7:47 am
Forum: Thetis
Topic: Thetis v2.8.11 - current issues
Replies: 633
Views: 21969

Re: Thetis v2.8.11 - current issues

Thera are issues with modes at Thetis startup.

The selected mode shows USB, but in panadapter the mode is really LSB.

I've deleted all band stacks, rebuilt it, but every time I restart Thetis the problem repeats:

err_Mode.jpg
err_Mode.jpg (178.02 KiB) Viewed 381 times
by ea3aqr
Sun Jul 18, 2021 5:06 pm
Forum: Thetis
Topic: Thetis v2.8.11 - current issues
Replies: 633
Views: 21969

Re: Thetis v2.8.11 - current issues

Filters issue:

Right click on a filter and select "configure" doesn't work anymore, so you can't set up custom filters.
by ea3aqr
Sun Jul 18, 2021 3:21 pm
Forum: Thetis
Topic: Thetis 2_8_11 changes/ideas/wants/wishes
Replies: 57
Views: 1826

Re: Thetis 2_8_11 changes/ideas/wants/wishes

My suggestions: 1) An option to have PA Settings linked to each TX profile. (I would like to have a full power TX profile when not using my amplifier and a low power one to drive my LDMOS amp). 2) That multi notch filters were saved and imported after a forced database update. It's a pain in the ass...
by ea3aqr
Sun Jul 11, 2021 4:22 pm
Forum: Thetis
Topic: Thetis v2.8.11 - current issues
Replies: 633
Views: 21969

Re: Thetis v2.8.11 - current issues

Hi Richie, I hate colored lines and filter overlay in the waterfall. Since one of the 21 versions I have to check/uncheck "Waterfall - Show Zero Line" and "Waterfall - Show Filter " after every start of Thetis to get rid of it. I did export database and save transmit profile, bu...
by ea3aqr
Wed Jul 07, 2021 7:36 am
Forum: Thetis
Topic: Thetis v2.8.11 - current issues
Replies: 633
Views: 21969

Re: Thetis v2.8.11 - current issues

Hi Richie,

Could you please add an option to auto start spotting on Thetis start up?

Thanks
by ea3aqr
Mon Jul 05, 2021 7:16 am
Forum: Thetis
Topic: Thetis v2.8.11 - current issues
Replies: 633
Views: 21969

Re: Thetis v2.8.11 - current issues

Richie,

Tested with an old version pre 21x and I must admit that YOU ARE ABSOLUTELY RIGHT!
Excuse me for wasting your time with this issue... :oops:
by ea3aqr
Mon Jul 05, 2021 7:01 am
Forum: Thetis
Topic: Thetis v2.8.11 - current issues
Replies: 633
Views: 21969

Re: Thetis v2.8.11 - current issues

Jordie : if you were using 2_8_11 from 2020 then it DID change the locked bandstack frequency if you left the band on a different frequency with everything locked. It has been like that for ages. Ernst: yes we know about this, it is not ideal at all. It has been in there like that for years. I deci...
by ea3aqr
Sun Jul 04, 2021 9:41 am
Forum: Thetis
Topic: Thetis v2.8.11 - current issues
Replies: 633
Views: 21969

Re: Thetis v2.8.11 - current issues

It is the same for me. It is because the locked entry is no longer updated. It needs a temporary fix which I will look ar after some sleep :D Take it easy Richie! Just to clarify... on band change my locked entries never changed. On band change I was able to return to my previous used frequency and...
by ea3aqr
Sun Jul 04, 2021 8:56 am
Forum: Thetis
Topic: Thetis v2.8.11 - current issues
Replies: 633
Views: 21969

Re: Thetis v2.8.11 - current issues

Jordie, at the moment the only way to do this is to add a third and unlock that and to leave the band with that one selected. There is nothing in the code to 'store last used but don't update the stack' at the moment. Previously it was always overwriting the stack entry selected even it was locked....
by ea3aqr
Sun Jul 04, 2021 8:06 am
Forum: Thetis
Topic: Thetis v2.8.11 - current issues
Replies: 633
Views: 21969

Re: Thetis v2.8.11 - current issues

ea3aqr - this will happen if the band stack entry you are on when you left 10m was locked. As it is not saved. Previously is was actively overwriting a locked band stack entry. When you return to 10m, it will put you back on the frequency of that locked bandstack entry. Some more thought on this is...
by ea3aqr
Sat Jul 03, 2021 4:59 pm
Forum: Thetis
Topic: Thetis v2.8.11 - current issues
Replies: 633
Views: 21969

Re: Thetis v2.8.11 - current issues

When coming back to 10m after band switching last used frequency is not restored.

The frequency is positioned in the last used band stack frequency.
by ea3aqr
Tue Jun 01, 2021 10:05 am
Forum: Digital ("Virtual") Audio
Topic: How to solve latency problems and VAC under/overflows in Windows 10
Replies: 55
Views: 4942

Re: How to solve latency problems and VAC under/overflows in Windows 10

Hi, I am trying different levels of buffer size but in my system, when I close Thetis, next time I run it, the default 2048 is appearing. Same on the checkbox of enabling VAC only when in a digital mode. It is only on me, or other people noted this behavior? Are you saving your transmit profile aft...
by ea3aqr
Mon May 17, 2021 7:57 am
Forum: Digital ("Virtual") Audio
Topic: How to solve latency problems and VAC under/overflows in Windows 10
Replies: 55
Views: 4942

Re: How to solve latency problems and VAC under/overflows in Windows 10

Having an app make registry changes just seems wrong. I don't think you'll ever see this built into a Thetis. There are other ways to automate this, including appropriate .bat or .reg files. I know there are other ways to do that, but, what about all the Anan owners who never read this forum? It wa...
by ea3aqr
Sun May 16, 2021 9:20 pm
Forum: Digital ("Virtual") Audio
Topic: How to solve latency problems and VAC under/overflows in Windows 10
Replies: 55
Views: 4942

Re: How to solve latency problems and VAC under/overflows in Windows 10

Scott,

Could be possible to modify the next Thetis version (when released) to automatically apply registry tweaks on installatation?
by ea3aqr
Sat May 15, 2021 7:22 am
Forum: Thetis
Topic: Changing Windows 10 Network Throttling Index for Better Performance
Replies: 10
Views: 3888

Re: Changing Windows 10 Network Throttling Index for Better Performance

Nice topic Scott!

It has been a pleasure to be able to contribute with something really useful to the Anan comunity.
I hope it can help many users!.
by ea3aqr
Thu May 13, 2021 9:09 pm
Forum: PC's & Homebrew Hardware
Topic: Wait begins....
Replies: 7
Views: 2404

Re: Wait begins....

I have 2 PCs for Thetis in different locations: Ryzen 5 3600, 6+6 cores Ryzen 7 3700x 8+8 cores Really there isn't much difference bentween them... The Ryzen 5 3600 is capable of running Thetis between 4 and 7% CPU utilization, so you will be fine with a 6+6 processor. If you buy a new 6+6 cores ser...
by ea3aqr
Thu May 13, 2021 2:13 pm
Forum: Digital ("Virtual") Audio
Topic: How to solve latency problems and VAC under/overflows in Windows 10
Replies: 55
Views: 4942

Re: How to solve latency problems and VAC under/overflows in Windows 10

I'm going to edit my first post indicating just to try step #1 and go no further if issues are gone.
by ea3aqr
Wed May 12, 2021 10:54 pm
Forum: Digital ("Virtual") Audio
Topic: How to solve latency problems and VAC under/overflows in Windows 10
Replies: 55
Views: 4942

Re: How to solve latency problems and VAC under/overflows in Windows 10

Scott, You said "This is demonstrably false. Without making this change you can easily demonstrate rates well in excess of 100Mbit/s for file transfer, speed testing, using tools like iPerf, etc." Sorry you misunderstood Scott. I thought it was obvious we were talking about UDP traffic; n...
by ea3aqr
Wed May 12, 2021 8:55 pm
Forum: Digital ("Virtual") Audio
Topic: How to solve latency problems and VAC under/overflows in Windows 10
Replies: 55
Views: 4942

Re: How to solve latency problems and VAC under/overflows in Windows 10

Helped with:
Realtek PCIe 2.5 GbE
Driver: 10.42.526.2020
Windows 10 Enterprise 20H2

But I have a dual lan motehrboard and Had the same issue with the 1Gb Intel lan.

I suspect it si not ethernet chip dependant.

Go to advanced search