Search found 11 matches

by WD4ED
Sun Apr 21, 2019 1:08 am
Forum: Thetis
Topic: PureSignal 2.0 unreliable with Thetis v2.6.0
Replies: 9
Views: 1974

Re: PureSignal 2.0 unreliable with Thetis v2.6.0

I know this is an old post, sorry but it's exactly what I am seeing. Based on this thread I have been hoping that later versions of P2 and Thetis might address this issue. But with 10.7 and Thetis 2.6.5 I'm still having this exact same issue. Radio is a ANAN-100. Based on info here I believe it's a ...
by WD4ED
Wed Mar 06, 2019 12:22 am
Forum: Everything Else: Antennas, Relays, Switches, Power, Grounding, Cooling, etc.
Topic: ANAN-100 low 10/12m output with LPF enabled.
Replies: 16
Views: 2905

Re: ANAN-100 low 10/12m output with LPF enabled.

Hello again, A follow up to my follow up. Shortly after fixing the 10/12m LPF I was doing some additional testing of the power amplifier. Much like the 10/12m filter previously, the 6m meter LPF appeared to be acting up. On 6m the amp would only make 100w output where I had been doing most of my tes...
by WD4ED
Tue Feb 26, 2019 1:32 am
Forum: Everything Else: Antennas, Relays, Switches, Power, Grounding, Cooling, etc.
Topic: ANAN-100 low 10/12m output with LPF enabled.
Replies: 16
Views: 2905

Re: ANAN-100 low 10/12m output with LPF enabled.

Just a follow up. I didn't find any obviously over heated parts in the LPF. Testing components in circuit didn't yield reliable results. So I simply replaced all of the capacitors in the 10/12m LPF. That restored power output for 10 meters. Actually 12 meters could be made to function correctly with...
by WD4ED
Thu Feb 14, 2019 8:18 pm
Forum: Thetis
Topic: Thetis 2.6.2 and RX2 controls missing.
Replies: 2
Views: 1100

Re: Thetis 2.6.2 and RX2 controls missing.

Thank you Scott, I just started Thetis to see if what you say is correct, (not that I doubted it!) but I left RX2 activated when I last closed. It loaded and all of the controls were there. I never even got a chance. Go figure. I haven't had my ANAN-100 for very long. Explains why I had not seen thi...
by WD4ED
Thu Feb 14, 2019 4:15 pm
Forum: Thetis
Topic: Thetis 2.6.2 and RX2 controls missing.
Replies: 2
Views: 1100

Thetis 2.6.2 and RX2 controls missing.

Hello all, I did the usual searching and didn't find any reference to an issue like this. I'm running Firmware 10.5 and Thetis 2.6.2. With both receivers set to 192 KHz and RX2 activated and displaying on the screen fine, I don't get any other controls displayed for RX2. So I appear to be unable to ...
by WD4ED
Mon Nov 19, 2018 4:52 pm
Forum: Everything Else: Antennas, Relays, Switches, Power, Grounding, Cooling, etc.
Topic: 100 PA/Filter BOM?
Replies: 1
Views: 614

100 PA/Filter BOM?

Apologies if I’ve missed it, but is there a BOM available for the ANAN-100 PA/Filter board?

Thank you,

Ed
by WD4ED
Sun Nov 18, 2018 11:25 pm
Forum: Everything Else: Antennas, Relays, Switches, Power, Grounding, Cooling, etc.
Topic: ANAN-100 low 10/12m output with LPF enabled.
Replies: 16
Views: 2905

Re: ANAN-100 low 10/12m output with LPF enabled.

Partial update: I updated the firmware to 3.2b. Set to Manual, set upper end of 17/15m LPF to 24.9999. 12 meters power output now adjusts to 100 watts without a lot of difference between the LPF and no filter. Obviously no change to 10m. I'll be cracking the radio in a few mintues to take a better l...
by WD4ED
Sun Nov 18, 2018 10:25 pm
Forum: Everything Else: Antennas, Relays, Switches, Power, Grounding, Cooling, etc.
Topic: ANAN-100 low 10/12m output with LPF enabled.
Replies: 16
Views: 2905

Re: ANAN-100 low 10/12m output with LPF enabled.

Wow, Great stuff. Thank you all. Firmware reports as Hermes 3.2. No "b". I'll try it. How I found the issue was by doing just as I think you are suggesting. I suspected from the beginning an output filter issue of some sort. So I moved the bottom of the 10/12m LPF from 22 Mhz to 29.7Mhz. T...
by WD4ED
Sun Nov 18, 2018 3:46 am
Forum: Everything Else: Antennas, Relays, Switches, Power, Grounding, Cooling, etc.
Topic: ANAN-100 low 10/12m output with LPF enabled.
Replies: 16
Views: 2905

Re: ANAN-100 low 10/12m output with LPF enabled.

Based on your other recent post, I have no ground at RX2 during transmit. Actually nothing ever seems to happen at RX2 RX or TX. I'm going to assume it's a Rev24 board. I have been searching for schematics for the power amp/filter board. Not so easy to find if they are out on the web somewhere. Are ...
by WD4ED
Sun Nov 18, 2018 3:30 am
Forum: Everything Else: Antennas, Relays, Switches, Power, Grounding, Cooling, etc.
Topic: ANAN-100 low 10/12m output with LPF enabled.
Replies: 16
Views: 2905

Re: ANAN-100 low 10/12m output with LPF enabled.

Thank you for the reply.

Everything in the power cord looks normal.

Ed
WD4ED
by WD4ED
Sun Nov 18, 2018 2:21 am
Forum: Everything Else: Antennas, Relays, Switches, Power, Grounding, Cooling, etc.
Topic: ANAN-100 low 10/12m output with LPF enabled.
Replies: 16
Views: 2905

ANAN-100 low 10/12m output with LPF enabled.

Hello all, I recently bought a used ANAN-100. Seems to work fine but I've always had issues getting a full 100 watts out of the unit on 10/12m. PA Settings about 40 for each to achieve 100 watts. Tonight the 10/12m output really started to fall off. With PA settings maxed out (38.8) 12 meters output...

Go to advanced search